Richard (30): Vytkl jsem přítelkyni, že si dává každý večer brambůrky. To jsem ještě netušil, co tím rozpoutám

Richard (30): Vytkl jsem přítelkyni, že si dává každý večer brambůrky. To jsem ještě netušil, co tím rozpoutám
Zdroj: Freepik

Richard jednou napomenul svoji přítelkyni Marii, když si už několikátý večer po sobě otevřela pytlík brambůrek. Navíc se jí přiznal, že mu přijde oplácanější než dřív. Od toho dne šla Marie do sebe a za čtyři roky se vypracovala na hotovu fitnesku. Kvůli tomu se teď její životní cesta rozchází s tou Richardovou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 08. 2021 08:00

Maruška (29) nikdy nepatřila k velkým sportovkyním. Občas jsme si zašli na badminton či brusle. Nic jsme ale nedělali pravidelně. Já byl vždycky hubený a bylo jedno, co sním nebo jaký sport dělám. Přítelkyně začala kolem pětadvaceti lehce kynout. Celý její hubnoucí maraton jsem odstartoval já.

Přítelkyni jsem řekla pravdu o tom, že přibrala

Když si skoro každý večer otevírala pytlík brambůrek, poznamenal jsem, jestli už to nepřehání. Ona se mě tehdy zeptala: ,,Přijdu ti snad tlustá, nebo co?“ Rozhodl jsem se jednat. ,,Myslím, že jsi v poslední době přibrala,“ pokýval jsem hlavou a bylo to venku. Neřekl jsem nic, co by nebyla pravda. Nemám rád, když si lidé lžou. Zeptala se, tak dostala odpověď.

Jako každá žena se Maruška velmi urazila. Cítila se dotčená a ublížená. Mně její kila navíc zas tak nevadila, ale ona pak nevynechala jediný den, aby nebrečela nad tím, že váží sto kilo. Následujících několik týdnů si večer místo chipsů krájela mrkev a okurku.

Obsah lednice se také postupně měnil. K večeři už jsem nedostával svůj kus masa, ale zeleninový salát. S nechutí jsem ho jedl, ale určitě jsem si nepochutnával. Blížily se Maruščiny narozeniny a přítelkyně si přišla říct, co by ode mě chtěla. ,,Ráda bych se sebou něco udělala, takže bych si přála pár hodin ve fitku s trenérem.“

Rozhodla se na sobě zamakat

,,Jasně! To je dobrý nápad,“ zaradoval jsem se a už jsem googlil, kolik taková sranda stojí. Protočily se mi panenky, ale šel jsem do toho. Vždyť jsem to celé rozpoutal. Dostala ode mě pět hodin, které ji měly zasvětit do světa fitness. Měla v tom i balíček na změření tuků a svalů v těle. Když s výsledky dorazila domů, byla zcela zdrcená.

,,Podívej se na ta čísla. Jsem samý tuk! Ještěže jsi mě včas zastavil. Teď už budu tvrdě makat,“ prohlásila a zakousla se do okurky. ,,Wow! To jsem nečekal. Taková sebereflexe,“ radoval jsem se, jakou budu mít doma kočku. Když Maruška absolvovala těch pět hodin, co jsem jí daroval, zaplatila si další. A další a další. Postupně se jí měnilo tělo i uvažování.

Doma si vážila každé deko jídla. Krmila se převážně bílkovinami. Na kuchyňské lince nám vyrostla slušná sbírka sypkých proteinů. Jeden byl před cvičením, druhý po cvičení. Jiný zase na udržení svalové hmoty. Šla mi z toho hlava kolem. Bylo zkrátka znát, jak se v tom přítelkyně našla.

Nechce dítě, protože by si zničila postavu

Z jejího rosolovitého břicha se pomalu ale jistě stalo břicho jako beton. Postupně si vydřela i ten pověstný pekáč buchet. K posilce začala i běhat. Najednou jsem to byl já, kdo by měl začít něco dělat. Marie sršela energií a pořád chtěla něco podnikat. Divím se, že to náš vztah ustál. Během čtyř let se vymakala tak vysoko, že by mohla jít v klidu do soutěže fitness bikiny.

Nedávno jsem přišel s tím, že už bych měl rád děti. Ona se na mě pohoršeně podívala a pronesla: ,,Teď? Když jsem se tak nadřela, tak to mám všechno zahodit a zničit si postavu? Tak to určitě ne!“ poslala mě, víte kam, a já proklínal sám sebe. Maruška aktuálně vidí jen sebe a zbytek světa ji nezajímá. To jsem tomu dal s těmi brambůrkami. Možná to bylo to menší zlo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články