Sofie (45): Manžel mě deset let soustavně podváděl. Svým vysvětlením tomu nasadil korunu

Sofie (45): Manžel mě deset let soustavně podváděl. Svým vysvětlením tomu nasadil korunu
Zdroj: Freepik

Sofie si myslela, že jim s Vráťou nic nechybí. Všechno vypadalo idylicky. Jednoho dne ji ale společný kamarád Tomáš vyvedl z omylu. Prozradil na Vráťu, že už deset let Sofii podvádí s nahodilými známostmi.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 11. 2021 10:00

Myslela jsem si, že když manželovi Vráťovi (47) nabídnu všechno, nebude mít důvod mi zahýbat. On mi ale vysvětlil, že k tomu ani důvod nepotřeboval. Podle jeho slov šlo o pud lovce a nemám si tím lámat hlavu. Upřímně vůbec nevím, jak se k tomu postavit.

Myslela jsem si, že jsme s manželem spokojení

Jsme spolu déle než dvacet let. Máme dům, který za osm let splatíme. K tomu dvě děti v pubertálním věku. Každý z nás se živí tím, co ho baví. Já jsem módní návrhářka a Vráťa pracuje jako manažer jedné prodejny. V životě si troufám říct, že nám nic zásadního nechybí.

To samé platí o našem manželství. Nebo takhle - já si to myslela. I když už jsem překročila práh čtyřicítky, jsem ve skvělé kondici. Postavu si udržuji pravidelným sportem a vyváženou stravou. Chodím módně oblečená a myslím si, že stále patřím k reprezentativním kouskům. Vráťovi sice trochu narostlo břicho, ale i tak je pro mě stále tím šarmantním mužem, kterého jsem si brala.

Když to sečtu a podtrhnu, měli bychom být šťastní. A já jsem. Nebo jsem byla. Vráťa si chodí s mužskýma čas od času zahrát fotbal. Do party patří i náš dlouholetý kamarád Tomáš. To on šel s pravdou ven. Jednou vynechal fotbal a stavil se za mnou. ,,Nemáš být na hřišti?“ vítala jsem ho u dveří. ,,Musím s tebou mluvit,“ řekl a já ho pozvala dál.

Náš společný kamarád mi řekl pravdu o manželovi

,,Tak povídej,“ vyzvala jsem ho. ,,Já vůbec nevím, jak ti to mám říct. Je to taková ošemetná záležitost,“ začal pomalu. ,,Prostě to vyklop. Nemám na to celý den,“ popohnala jsem jo. ,,Vráťa tě už deset let podvádí,“ vypadlo z něj a já zůstala stát v úžasu. ,,To má být fór?“ nechtěla jsem tomu věřit. To už mi ale Tomáš začal vyprávět, kolik těch holek a ženských bylo.

Zatímco mluvil, já jen strnule seděla a poslouchala. Během toho jsem si promítala ty roky manželství a hledala, kde jsem udělala chybu. Z Tomáše vylezlo, že to Vráťa dělá, protože prý rád loví. To jsem teda vyprskla smíchy. ,,Počkej, já si ho podám, až přijde,“ vjel do mě vztek. Tomáš dodal třešinku na dort, když mi řekl, že minulý měsíc měl Vráťa dvacetiletou holku.

,,Proč mi to říkáš až teď?“ utrhla jsem se na něj. ,,Mám tě rád a už se to nedalo poslouchat. On se tím před námi chlubí a mně z toho začalo být zle,“ přiznal se. Jsem horká hlava, takže jsem věděla, že jakmile přijde Vráťa domů, vmetu mu to už ve dveřích. A tak se také stalo. Sotva vešel do chodby, spustila jsem. ,,Takže dvacetiletá holka, ty lovče?“ udeřila jsem na něj, ale nijak ho to nerozhodilo.

Manžel nevěru přiznal, ale pocit viny nemá

,,Tomáš žaloval?“ reagoval. ,,On má totiž rozum a nemůže se dívat na to, co mi provádíš,“ vyčetla jsem mu a čekala, jak se bude hájit. ,,Ano, spím s jinými ženami, ale s námi dvěma to nemá nic společného. Tebe miluji. Ty ženy jsou jen kořist, kterou lovím. Dokážeš to pochopit?“ vysvětlil mi a já viděla rudě. ,,Kořist? Tady jde ale i o nás dva. Jak mi asi je, když teď vím, že spíš s jinými ženami. Napadlo tě to vůbec?

Vráťa má na situaci ale jiný pohled. Podle něj je to v pořádku, pokud v tom nejsou city. ,,Manželství nám funguje i tak, ne?“ dodal a tím to pro něj haslo. A já si říkám, jestli se mi chce před padesátkou začínat znovu. Možná, že to překousnu, konec konců, dělá to deset let, ale vždy se vrací domů.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články