Viktorie (41): Jednou ráno jsem dostala chuť se pomilovat. Z manželova pokoje se ale linulo podezřelé sténání

Viktorie (41): Jednou ráno jsem dostala chuť se pomilovat. Z manželova pokoje se ale linulo podezřelé sténání
Zdroj: Freepik

Viktorie si až teď dala dohromady některé střípky manželova chování. Jirka totiž začal trpět nespavostí a ona si myslela, že je chudák přetažený z práce. Jednou ráno ale nevědomky prozradil skutečnou příčinu svých potíží.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 11. 2021 08:00

Říká se, že žena partnerovu nevěru většinou pozná. Stačí vnímat nějaké signály a máte jasno. Já nepoznala vůbec nic. Manžel Jirka se z toho, že má bokovku, usvědčil tak trochu sám, respektive dohnalo ho svědomí.

Manžel se celé noci převracel v posteli

Když se ohlédnu nazpět, možná bych poznala, že mě podvádí. Kdybych se zaměřila na některé drobnosti, nejspíš by mi to došlo. Budu si to pamatovat pro příště. Před pěti měsíci začal mít Jirka neklidné spaní. Večer padal únavou, ale jakmile si lehnul, nemohl usnout. Pořád se mlel.

,,Co se děje? Nemůžeš spát?“ ptala jsem se ze začátku. ,,Nechápu to, lehnu si, na oko nevidím, a pak se tu přetáčím ze strany na stranu,“ nadával. ,,Tak si zkus vzít prášek na spaní,“ navrhla jsem. ,,Vždyť víš, že tomu nevěřím,“ opáčil a dál se snažil usnout. Tak to probíhalo večer co večer. Po čase mě Jirkův neklid začal budit. Navíc manžel byl věčně vzteklý.

,,Jdu spát vedle,“ prskal. Usínal kolem třetí ráno a v šest zase vstával. Táhlo se to týdny. Mě napadlo jediné. Má toho hodně v práci. Snažila jsem se mu vysvětlit, aby se tak nepřepínal. Poslední měsíce se totiž vracel domů pozdě večer, a to úplně hotový. On ale tvrdil, že prací to není.

Když už spal, mluvil o Marušce

Postupně nám jeho nespavost nabourávala vztah. Jirka byl věčně protivný. ,,Nechceš si zajít k doktorovi?“ snažila jsem najít nějaké řešení. ,,Proč? Aby mi předepsal prášky a dechová cvičení?“ byl se mnou hned hotový. ,,Jak myslíš, ale z něčeho to pramení a ty bys měl zjistit z čeho,“ stavěla jsem se do opozice. Každý večer byl stejný. Jirka se bál jít spát.

Věděl, že nezamhouří oka na víc než tři hodiny. Začali jsme spát odděleně. Automaticky si nechával peřiny v pokoji pro hosty. Nejdřív jsem byla ráda, že mám hodně místa v posteli, ale po čase mi Jirka začal chybět. A to především jako milenec. Jednou, když jsem k ránu dostala chuť na sex, šla jsem ho přepadnout do pokoje.

Když jsem vcházela, slyšela jsem, jak sténá. ,,Ooo, Maruško, to je ono. Dobře to děláš. Ještě…,“ žadonil ze spaní a mě zamrazilo. ,,Maruško?“ vzpomněla jsem si, že tak se jmenuje jeho kolegyně v práci. Strčila jsem do manžela, aby se probudil. ,,Víš o tom, že mluvíš ze spaní?“ začala jsem. ,,Co máš s Maruškou?“ otázala jsem se.

K nespavosti ho dohnalo černé svědomí

,,Ty to víš?“ zeptal se rozespale. ,,Co vím? Co mám vědět?“ značně jsem znervózněla. ,,Ty s ní spíš?“ uhodila jsem na něj a Jirka kývnul. ,,Proto podle mě nemůžu usnout. Mám neskutečné výčitky svědomí. A když už konečně spím, zdá se mi o ní,“ prozradil a do mě vjel vztek. ,,Tak já se tady bojím, co se to s tebou děje, a ono je to tím, že máš černé svědomí?“ vyčetla jsem mu a čekala, co mi řekne.

,,Viki, promiň. Semlelo se to tak rychle,“ blábolil. Odešla jsem z pokoje a šla si zapálit cigaretu. Původně jsem myslela, že půjdeme od sebe. Nakonec Jirka navrhnul poradnu a prosí o druhou šanci. Já mu ji dala. Štve mě ale jedna věc. Nebýt toho, že trpěl nespavostí, zjevně by mu to celé prošlo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články