Nikola (31): Spolykala jsem prášky na spaní, protože si přítel našel jinou. Zachránil mě. Dobře to ale nedopadlo

Nikola (31): Spolykala jsem prášky na spaní, protože si přítel našel jinou. Zachránil mě. Dobře to ale nedopadlo

Nikola potkala ve svém životě pár mužů, ale jen jeden jediný jí dokázal obrátit život vzhůru nohama. Bohužel v tom špatném slova smyslu. Její partner jí totiž psychicky tak ublížil, že se rozhodla všechno ukončit.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 02. 06. 2020 14:00

Jardu jsem potkala před pár lety na diskotéce. Byl to takový typický frajírek. Dával se do řeči s každou holkou, a pak oslovil i mě. Nechtěla jsem se s ním moc bavit a být jednou z těch, které hltaly každé slovo. Další víkend jsem šla opět na diskotéku a zase tam byl. Když jsme se potkali potřetí, byla jsem smutná, takže mě nakonec udolal.

Bavili jsme se spolu až do rána. Zjistila jsem, že to je vlastně sympaťák a je o čtyři roky mladší. Měl tam kamarády a všichni byli prima. Začali jsme spolu chodit, ale drtivou většinu času jsme trávili s jeho kamarády v hospodě. Byly mezi nimi i holky a všichni mezi sebou laškovali, prý jen ze srandy. Já jsem z nich byla nejstarší.

Společné bydlení

Asi za rok jsme si našli pronájem v menším baráčku a začali spolu žít. Mě už ale ty věčné pařby přestávaly bavit. Raději jsem chtěla společně jezdit na kole nebo chodit běhat. Jenže Jarda nechtěl a každou sobotu a neděli vyspával do oběda a probíral se z kocoviny. Začínala jsem mít vztek, ale on mi vždycky říkal, jak jsem krásná, když se rozčiluji a miluje mě a na mě to fungovalo.

Po městě se začalo vykládat, že Jarda spal skoro s každou holkou a já jsem jen další v řadě. Nevěřila jsem. Se mnou neměl důvod hledat povyražení jinde, náš milostný vztah byl hodně dobrý. A na jeho laškování s kamarádkami jsem si zvykla, říkala jsem si, že pes, který štěká, nekouše.

Zjistila jsem, že má rád jinou

Jenže po nějaké době začal být odtažitý. Hádal se se mnou kvůli maličkostem, vracel se pozdě a já se začala bát. Když spal, podívala jsem se mu do telefonu. A zjistila jsem, že mě už pár měsíců podvádí s nějakou Martinou. Psal ji, jak ji má rád. Udělalo se mi zle. Vzbudila jsem ho a řekla, že o ní vím. Všechno popřel, ale já se přiznala, že jsem se podívala. V tu chvíli začal řvát, že si se mnou prostě už nerozumí. Že se nebavím s jeho kamarády a že Martina je prostě jiná. Ráno se sebral a odešel do práce.

Sesypala jsem se a dál si nic nepamatuji

Já zavolala šéfovi, že mi není dobře. V noci jsem nespala a jen brečela. Popadlo mě úplné zoufalství, vzpomněla jsem si, že mám prášky na spaní, které jsem kdysi brávala. Šla jsem zamknout a celá rozklepaná jsem je spolykala. Pak jsem se probudila v nemocnici. Když Jarda přišel, celá šťastná jsem se rozbrečela. On byl ale úplně vážný. Řekl mi, že se to ráno vrátil domů a když se nemohl dostat dovnitř, podíval se oknem a viděl mě na podlaze. Tak rozbil okno a zavolal záchranku. A pak se otočil, že půjde.

Já se ho zeptala, jestli mě vyzvedne, až mě pustí. Ale on řekl, že mi jen přinesl věci a opouští mě. A odešel. A já se zhroutila podruhé. Nakonec jsem začala docházet k psychiatrovi a pomohlo mi to. Jediné, za co jsem mu vděčná, je to, že mě našel. Protože mám zase chuť žít. Je to ironie, že v jeden okamžik mě zničil a o chvíli později mi zachránil život.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články