Romana (45): Zamilovala jsem se a utekla od manžela a dětí. Po třech letech mi došlo, jaká to byla hloupost

Romana (45): Zamilovala jsem se a utekla od manžela a dětí. Po třech letech mi došlo, jaká to byla hloupost
Zdroj: Pixabay

Romana udělala životní chybu, když ze dne na den opustila manžela a děti. Důvodem byl jiný muž, do kterého se bezhlavě zamilovala. Dokonce s ním odletěla do Londýna. Po čase se ale ukázalo, že její přítel je násilník a manipulátor v jednom.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 11. 2021 10:00

Myslela jsem si, že krize středního věku se týká především mužů. Jsem jasným důkazem toho, že to může potkat i ženu. Bohužel mě můj rozmar stál lásku vlastních dětí a důvěru manžela, který mě miloval.

Rozvod s manželem byl velmi emotivní

Rozhodla jsem se, že zveřejním svůj životní příběh, který bohužel nemá šťastný konec. Nebudu zde uvádět zbytečné detaily. Sdělím jen to nejpodstatnější. Opustila jsem dvě malé děti a skvělého chlapa, protože jsem se bezhlavě zamilovala. I přesto, že mi doma nic nechybělo, jsem odešla. Ne nadarmo se říká, že srdci neporučíš.

S manželem Matyášem jsme byli svoji patnáct let, ale známe se podstatně déle. Máme spolu dvě děti - Davida (13) a Simonu (11). V době, kdy jsem je opustila, jim bylo o šest let méně. Simonka to neunesla a stala se z ní zakřiknutá dívenka.

Tehdy jsem viděla jen sebe a Viktora. Mělo jít původně o milenecký poměr, který ale velmi rychle přerostl v lásku. A to v takovou, že když mi řekl Odleť se mnou do Londýna, budeme tam spolu žít, neváhala jsem ani minutu. Dýchala bych pro něj. Rozvod s Matym byl hodně emotivní. Prosil mě na kolenou, abych neblbla. Dokonce slíbil, že mi nevěru odpustí.

Po třech letech mi spadly růžové brýle

Já chtěla jen jedno. Být s Viktorem. ,,To on je muž mého života, ne ty,“ řekla jsem Matymu do očí. ,,Pochop to, že ho miluji a chci být s ním,“ dodala jsem a nepřemýšlela nad tím, zda to manžela zraní. ,,A co děti? To se vykašleš i na ně?“ naléhal dál, ale na těch mi tehdy záleželo snad ze všeho nejmíň. Myslela jsem si, že když budu platit alimenty, je tím moje role rodiče splněna.

Viktor se první tři roky choval naprosto úžasně. Vydělával dost peněz a dopřával mi vše, co jsem chtěla. Vedla jsem docela luxusní život. Nebylo mi divné, že mě nikam nebere ani že v Londýně nemám žádné přátele. Byla jsem vlastně celou tu dobu závislá jen na jeho přítomnosti. Nikoho jsem nepoznala, protože mi Viktor nedoporučoval, abych někam chodila.

Seděla jsem v naší vilce, starala se o dům a žila v iluzi, že jsem šťastná. Když jsem jednoho dne přece jen vyšla ven a on to zjistil, zbil mě. ,,Máš sedět doma a čekat na mě. Už se to nesmí opakovat, jasný?“ řekl mi dost drsně. V tu chvíli mi spadly růžové brýle a dostala jsem strach. Postupně jsem našla mnoho materiálů, které ho usvědčovaly v tom, že má na každém prstě milenku.

Požádala jsem manžela o druhou šanci

Další dva roky jsem hledala způsob, jak od něj utéct. Držel mě v šachu, protože mě velmi bedlivě hlídal. Ne přímo on, ale někoho si na to najal. Když se vybarvil úplně a začal mě pravidelně mlátit, musela jsem rychle jednat. Nejhorší na tom bylo, že jsem na to byla sama.

Mockrát jsem chtěla zavolat Matymu, ale copak jsem mohla? Nějakým zázrakem se mi podařilo dostat do Čech. Neměla jsem kam jít. Zamířila jsem tedy tam, kde mě znají. K bývalému manželovi a dětem. Bohužel mi zabouchl dveře před nosem. Sice se za pár dní ozval, ale je mnou zklamaný. Prosím o druhou šanci, ale zdá se, že to bude běh na dlouho trať a možná se k cíli ani nedostanu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články