Návrhářka spodního prádla Tereza Vu: Češky začínají být odvážné a neváhají platit tisíce za set

Návrhářka spodního prádla Tereza Vu: Češky začínají být odvážné a neváhají platit tisíce za set
Zdroj: Se souhlasem Terezy Vu
Návrhářka spodního prádla Tereza Vu: Češky začínají být odvážné a neváhají platit tisíce za setNávrhářka spodního prádla Tereza Vu: Češky začínají být odvážné a neváhají platit tisíce za setNávrhářka spodního prádla Tereza Vu: Češky začínají být odvážné a neváhají platit tisíce za setNávrhářka spodního prádla Tereza Vu: Češky začínají být odvážné a neváhají platit tisíce za set+ 7 fotek+ 8 fotek

Je odvážná, je svá a přesně ví, co dělá. Módní návrhářka Tereza Vu patří k absolutní tuzemské špičce v zakázkovém šití luxusního spodního prádla. A ne jen tak ledajakého. Její svůdné a rafinované kousky ocení především sebejisté ženy, které touží po nezávislosti.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 25. 05. 2021 09:00

Tereza Vu vystudovala jednu z nejprestižnějších návrhářských univerzit na světě - London College of Fashion. Po návratu do vlasti si otevřela vlastní showroom v centru Prahy, kde se kromě tvorby kolekcí věnuje ručnímu šití spodního prádla na míru. Jak takové luxusní kousky vznikají, na kolik vyjdou a jaké zákaznice k ní nejčastěji chodí, ozřejmila trojnásobná maminka v našem rozhovoru.

Jak probíhá zakázkové šití, když zákaznice dorazí k vám do showroomu? 

Každá klientka přichází s určitou představou. Buď zcela konkrétní, kdy například viděla nějaký model na obrázku nebo na přehlídce a má o něj zájem. Anebo jen tuší, jaký by chtěla tvar, barvu, případně materiál. Pak si spolu povídáme a já sama jí zkusím vybrat to, co je podle mě pro ni nejvhodnější. Občas některá zákaznice ze svých představ nechce „uhnout“, ale když vidím, že by model, který si předem vybrala, pro ni nebyl příliš vhodný, dojdeme alespoň ke kompromisu. Pak upřesňujeme konečný tvar, střih, materiál a barvu. A nakonec se to neobejdeme bez přesného změření všech obvodů a délek zákaznice.

Co od vás ženy nejčastěji požadují?

Jak už jsem zmiňovala, chtějí buď konkrétní model, který někde viděly, nebo chtějí, aby jim spodní prádlo dobře padlo. To znamená, že musí být ušito právě pro onu konkrétní zákaznici.

Jak vypadá vaše typická klientka? 

Největší část mé klientely tvoří ženy ve zralejším středním věku.

Mají nějaké společné znaky?

Řekla bych, že společným rysem mých zákaznic je nezávislost a sebejistota. Moje prádlo je svůdné, rafinované a podtrhuje ženskost a smyslnost zároveň.

Na kolik řádově vaše zakázkové šití spodního prádla vyjde? 

Set spodního prádla, tedy kalhotky a podprsenka, stojí přibližně 10 000 Kč. Cena se vždy odvíjí od náročnosti střihu, zpracování a použitého materiálu.

Jak se liší požadavky a představy zákaznic podle národnosti? Jaké jsou Češky?

Nemyslím si, že by národnost zákaznic hrála důležitou roli v jejich představách o prádle. Češky jsou možná méně odvážné, ale v posledních letech zaznamenávám i u nich výrazný posun. Konečně já odvážné prádlo navrhuji a ty méně odvážné ženy ke mně nechodí.

Co slavné ženy? Můžete prozradit jména některých svých věhlasných zákaznic?

S ohledem na soukromí každé své zákaznice toto bohužel prozradit nemohu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články