Hubněte s námi: Pět odvážných žen má za sebou první týden diety. Jak se cítí?

Hubněte s námi: Pět odvážných žen má za sebou první týden diety. Jak se cítí?
Zdroj: Lifee.cz

Našich pět vybraných žen začalo hubnout pod dohledem výživových specialistů z KetoMix. Každá chce mít svou vysněnou postavu a byla pro to odhodlána udělat vše, co se od člověka na ketonové dietě očekává. Jaká ale byla realita? Zvládly ženy svůj první týden bez problémů? Přečtěte si jejich bezprostřední zkušenosti a pocity!

Speciální projekt
Speciální projekt 29. 03. 2021 09:00

Pět účastnic hubnoucího speciálu s ketonovou dietou KetoMix má za sebou první týden diety. Některé to zvládaly lépe, jiné hůře. Jak se ženy s přípravou keto jídel popraly? Co jim chutnalo nejvíce? Už mají nějaké výsledky? Co jim dělá největší problém? Pojďme se podívat na vyjádření a osobní zkušenosti některých z nich.

Míša by si dala sklenku vína a brambůrky

Jako první se zaměříme na HR manažerku Michaelu S., která při své výšce 160 centimetrů váží 77 kilogramů, ráda sportuje a chtěla by zhubnout především kvůli tomu, aby ji to pořádně slušelo na svatbě své nejlepší kamarádky.

Míša se nám svěřila, že přechod z normálního jídla na hubnoucí kúru pro ni byl velmi náročný. Vůbec nečekala, že jí bude pytlík brambůrek a sklenička vína tak chybět. Sladké moc nemusí, takže si první dny přišla, že neustále jí něco sladkého. Mnohá jídla KetoMix jsou totiž na sladké bázi.

Na začátku si také přišla velmi slabá a podrážděná. Bolela ji hlava a měla problém se soustředit. Šlo ale jen o první tři dny, pak se to prý docela zlepšilo, i když stoprocentní to ještě není. Pochopila, proč se při této dietě nedoporučuje cvičení, byla totiž tak unavená, že by na svůj oblíbený běh rozhodně neměla energii. Chodila tedy alespoň na dlouhé procházky.

Jelikož Míša ráda vaří, příprava pokrmů pro ni nebyla problém. Doporučuje ale přesně dodržovat návod k přípravě. Nejvíce si oblíbila housky a omelety, které jdou připravovat na různé způsoby. Naopak nejméně si pochutnala na pudinku, ke kterému si musela vymyslet různé "vylepšováky".

Že HR manažerka dietu dodržovala precizně, je znát na jejím skvělém úbytku na váze, který byl už za první týden 4,2 kilogramů a co se týče centimetrů, pohledná blondýnka je o 6 centimetrů užší v pase a o 2 centimetry přes boky.

Lifee.cz

Po sladkém pečivu z pekárny se Dáše nestýská

Dagmar je padesátiletá prodavačka v pekařství, která je každý den vystavena pokušení dát si křupavou houstičku nebo měkoučkou koblihu. Ve fázi jedna chce zůstat šest týdnů a zatím vše zvládá celkem dobře. Díky velkému množství sladkých jídel se jí po sladkém pečivu z pekárny ani nestýská, spíš se těší, až si jednou za čas bude moci dopřát chleba se svou oblíbenou slaninkou.

Přiznává, že tolik květáku, cukety či brokolice nesnědla snad za celý život, což má samozřejmě vliv na její trávení. Rozhodně chce ale i po skončení diety u konzumace zeleniny, kterou do té doby nemusela, zůstat.

Jídla jí přijdou na přípravu snadná a s dodržováním receptů nemá problém. Nejvíce jí chutnají ovocné kaše a koktejly. Hlavně ten ananasový a borůvkový. Také si často pochutnává na palačinkách na slano i sladko. No a takové chipsy k televizi, to je teprve mňamka! Jako pekařka oceňuje i proteinové houstičky, kterých se bála a ve finále ji příjemně překvapily. Zato nepřišla na chuť sýrové polévce.

I ona je se svým úbytkem na váze spokojena. Během jednoho týdne ukazuje váha o 1,7 kilogramů méně a navíc má o centimetr méně v pase, o 2 přes boky a o 3 přes stehna.

Lifee.cz

Petře chybí klasické kousání masa

Rázná vedoucí OÚS Fakultní nemocnice na Bulovce Petra je neustále v pohybu, proto měla největší strach, aby si stravu stíhala během dne připravit a navíc ji i sníst. Bylo pro ni tedy nejtěžší jíst pětkrát denně takové množství jídla, přišlo jí, že se pořád cpe jako dřevorubec.

Petra si nejvíce pochutnává na polévkách. Jejími favority jsou kuřecí a zeleninová. Také si ráda dopřeje ananasový a borůvkový koktejl. Nejméně jí sedly kaše a puding. Omelety není po prvním týdnu schopna pozřít vůbec, a to ani se zeleninovou přílohou.

Nejvíce jí však chybí maso a jeho kousání. Jinak ale žádné vedlejší příznaky nemá a energie má stále na rozdávání. Neví, kolik zhubla kilogramů, ale pochvaluje si, že konečně zapne kozačky přes lýtka.

Všechny námi oslovené ženy se tedy s prvním týdnem popraly dle svých možností a nutno podotknout, že vcelku dobře a s viditelnými výsledky. My jim gratulujeme a držíme palce do dalších týdnů!

Příště se podíváme na to, jak naše dámy zvládly druhý týden diety KetoMix.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články