Samuel (29): Chtěl jsem přítelkyni požádat o ruku. Pak mi ale řekla do očí tu nehoráznou lež

Samuel (29): Chtěl jsem přítelkyni požádat o ruku. Pak mi ale řekla do očí tu nehoráznou lež
Zdroj: Freepik

Lhát se nevyplácí. To by si měla rozhodně zapamatovat Samuelova přítelkyně. Když ji chtěl Sam požádat o ruku, řekla mu něco, po čem ho chuť dokonale přešla.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 22. 01. 2022 12:00

Po tříletém vztahu jsem se odhodlal k velkému kroku. Rozhodl jsem se požádat svoji přítelkyni Zuzanu (31) o ruku. Teď si ale nejsem jistý, jestli dělám dobře. Přišel jsem totiž na to, že mi lhala.

Odhodlal jsem se k zásadnímu kroku

K žádosti o ruku jsem se nemusel dlouho odhodlávat. Vím, že Zuzanu miluji, je to láska mého života a rád bych s ní časem založil rodinu. Proto mi svatba přišla jako dobrý nápad. Ale teď si nejsem jistý, jestli jsem neudělal ukvapené rozhodnutí.

Všechno se zkazilo v momentě, kdy jsem jí šel vybírat prstýnek. Byl jsem z toho nervózní. Chtěl jsem vybrat takový, aby se jí líbil. Poprosil jsem tedy její nejlepší kamarádku Alenu, jestli by nebyla tak hodná a nepomohla mi s jeho koupí.

Celé odpoledne jsem vybíral prstýnek

Strávil jsem s Alenou celé odpoledne. Odcházel jsem kvůli tomu i dřív z práce a nakonec jsme po několika návštěvách ve zlatnictví vybrali ten správný. Domů jsem dorazil s krásným prstýnkem. Jediné, co mě ještě čekalo, bylo zvolit nejvhodnější čas, kdy Zuzanu požádám o ruku.

Těšil jsem se na to jako malý kluk, ale ještě ten večer mělo přijít velké zklamání. Zuzana přišla až po desáté večer. „Kde jsi byla?“ okamžitě jsem se jí zeptal. A tím jsem způsobil to, že mám dosud prstýnek v kapse a nemůžu se rozhodnout, co dál.

Přistihl jsem Zuzanu při lži

„Promiň, zdržela jsem se s Alenou, po práci jsem k ní zašla na skleničku a nějak jsme se zakecaly. Měl jsi co jíst? Udělal sis něco k večeři?“ odpověděla mi. Chvíli jsem nebyl schopen slova. Bylo mi jasné, že lže. S Alenou jsem byl celé odpoledne já, tak jak by s ní mohla být Zuzana? To bylo přece nemožné. Zuzanu jsem s její lží hned nekonfrontoval. Nevěděl jsem jak. Potřeboval jsem si to nechat projít hlavou.

Od toho večera uběhl už týden a stále nejsem schopný s tím něco dělat. Bojím se Zuzaniny odpovědi. Co když mě podvedla? Mám strach z toho, že pravda může být pro náš vztah devastující.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články