Hanka (34): Po rozchodu a potratu jsem nevěřila, že budu ještě někdy šťastná. Ale povedlo se

Hanka (34): Po rozchodu a potratu jsem nevěřila, že budu ještě někdy šťastná. Ale povedlo se
Zdroj: Pixabay.com

Hanka už to skoro vzdala. Po nevydařeném vztahu a potratu skončila v péči psychologů. Nevěřila, že ji ještě někdy potká štěstí. Na to nakonec narazila tam, kde to nejméně čekala.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 15. 12. 2021 08:00

Dlouho jsem budovala kariéru a neohlížela se na rodinný život. Abych byla upřímná, ani mě nelákal. Jenže když jsem potkala Pepu, bylo to vážné a já začala uvažovat o tom, že bych se chtěla usadit. Pak jsem jednoho dne zjistila, že jsem těhotná.

Po potratu jsem skončila v péči psychologů

Pepa mi narovinu řekl, že se na dítě necítí, ale pokud se rozhodnu si ho nechat, alimenty platit bude. Rozešli jsme se. Bylo mi čerstvě třicet a zazmatkovala jsem. Šla jsem na potrat v domnění, že dělám dobře, že moje dítě nebude vyrůstat bez táty. Když nadešel čas, kdy bych bývala rodila, zhroutila jsem se a skončila v péči psychologů.

Po tomto incidentu jsem se upnula na práci, nic víc mě nezajímalo. Na každé svatbě jsem doslova trpěla a říkala si, že už mi to asi není souzeno. "Neboj se, ten pravý se objeví, když to nejméně čekáš," říkala mi kamarádka Anička. "No, a hlavně nesmíš tu lásku nahánět. Ona si tě najde sama," říkala zas druhá. Pro mě to ale byly jen řeči. Nevěřila jsem jim ani za mák.

Nechtěla jsem se vrátit, osud to zařídil jinak

Když jsem se seznámila s Čendou, myslela jsem, že půjde jen o povyražení. Potkali jsme se na vesnické pouti, kam jsem zavítala o víkendu u rodičů. Čenda byl místní, zatímco já dávno vlastnila garsonku v Praze. Vrátit se na Moravu jsem neměla v plánu, osud tomu ale chtěl jinak. Zamilovala jsem se až po uši. Čenda neměl jedinou chybu. Konečně mi bylo po těch letech krásně.

Když si kleknul a požádal mě o ruku, nevěřila jsem. Už jsem to skoro vzdala a teď se mi plnil ten nejtajnější sen. Tři dny nato jsem zjistila, že jsem těhotná. Doktor mě poslal na rizikové těhotenství, takže jsem v práci skončila předčasně. Nebylo na co čekat. Přestěhovala jsem se do Čendova malého domečku za městem. Dnes spolu máme tříletého syna a já se občas pousměju nad tím, jak už jsem nevěřila, že na každého čeká kousek štěstí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články