Libor (35): Z bývalé ženy se po rozvodu stala zákeřná mrcha. Už jsem z toho všeho na dně

Libor (35): Z bývalé ženy se po rozvodu stala zákeřná mrcha. Už jsem z toho všeho na dně
Zdroj: Unsplash

Liborova žena si našla milence a požádala o rozvod. Domluvili se, že to oba chtějí vyřešit v klidu. Vážně to myslel ale jen Libor. Ivona mu topí pod kotlem. Vysoudila vysoké alimenty a navádí děti proti němu. On je na dně, bez peněz, rodiny a špetky naděje, že se situace zlepší.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 04. 2022 07:00

Nestačím se divit tomu, jaká zlost a nenávist se probudila v mé, dnes už bývalé ženě Ivoně (36). Nejenom že za rozvodem stojí ona, ale ještě mi dělá naschvály. Dostala mé téměř na dno, a ještě mi chce sebrat děti. Bohužel, žádná domluva s ní není možná.

S manželkou jsme si slíbili, že rozvod proběhne v klidu

I když je všeobecně známo, že muži podvádějí víc, u nás doma to bylo naopak. Ivona si po více jak dvaceti letech manželství našla milence. Ve chvíli, kdy to na ni prasklo, ani nezapírala. Vlastně to celé budilo dojem, že je za odhalení ráda. Rozvod byl tím posledním, co bych si přál.

Dal jsem Ivoně možnost poměr ukončit a nabídl, že náš vztah uzdravíme. Pomocné ruky se sice chytla, ale neudržela se dlouho. Dál mi nasazovala parohy, až jednoho dne řekla, že mě nemiluje a chce rozvod. Bylo mi jasné, že náprava nebude možná. Zaměřil jsem se tedy na jinou věc - aby tím netrpěly naše dvě děti.

Eliška (10) a Vojta (12) moc dobře vnímali, co se doma děje. Máma byla pořád pryč a já zastával její roli. Než jsme jim řekli, že jdeme od sebe, požádal jsem Ivonu, abychom z toho nedělali válku a rozešli se v klidu. Tvářila se, že to cítí stejně a rozvod nám všem maximálně ulehčí. Sotva jsme to na děti vybalili, začala tolik nechtěná válka.

Rozvod se stal nechutným bojem o děti

Ivona po mě nejprve chtěla, abych se odstěhoval z ložnice. Po měsíci řekla, abych odešel úplně. Nedokázala pochopit, že dokud není po rozvodu, z našeho domu se nehnu. Platil jsem hypotéku a celý chod domácnosti. Nemohl jsem si zkrátka dovolit platit další bydlení. Ivona ale šla přes mrtvoly. Nebrala na mě ohledy a svého milence si začala tahat domů.

Já musel sedět v malém pokoji a bylo mi zakázáno vyjít ven, dokud tam milenec je. Děti z toho byly zmatené a nešťastné. Zkoušel jsem se s Ivonou domluvit, ale nebyla s ní řeč. Během několika prvních stání u soudu se projevila jako zákeřná mrcha, která má v plánu mě totálně zničit. Snaha vysoudit ze mě co nevyšší alimenty byla vážně obrovská.

Trvala na výhradní péči o děti, což jí díky bohu neprošlo. O to je to ale možná horší. Dnes už sice bydlím jinde, ale výhra to není. Mám mít děti každých 14 dní. Jenže jak se zdá, jsou pod silným vlivem své matky. Jejich chování ke mně se rapidně zhoršilo. Neříkají mi tati, ale Libore. Snaží se ze mě vymámit nemožně drahé věci, jako kdyby tu hru zničit mě hrály s matkou.

Nechci za žádnou cenu přijít o děti

Z výplaty si platím podnájem, alimenty a část splátky na hypotéku. Na nějaké veledary mi peníze vážně nezbývají. Děti se změnily. A to dost! Už jim nestačí procházka parkem nebo koupání v rybníku. Tahají ze mě peníze a když nedám, okamžitě se chtějí vracet k matce. A bez ohledu na to, že mají být ještě u mě.

Kamarád radí, že se mohu obrátit na soud a situaci řešit. Já bych moc rád, ale bojím se. Nevím, jaká další esa má Ivona v rukávu. Už tak jsem psychicky i finančně zcela vycucnutý a další boj nezvládnu. Kladu si otázku, proč to Ivona dělá. To ona rozbila rodinu. Proč za to trestá mě? Já jen nechci přijít o děti. Ale jak se zdá, zatím tuto bitvu prohrávám.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články