Jana (39): Vztah se ženatým mužem jsem pokládala za dobrý nápad. Než se stala ta osudová chyba

Jana (39): Vztah se ženatým mužem jsem pokládala za dobrý nápad. Než se stala ta osudová chyba
Zdroj: Pixabay

Když Jana po bolestivém rozchodu potkala Dalibora, brala randění s ním jako zábavu. Hned jí řekl, že je ženatý, ale jí to tehdy nevadilo. Dopustila ale něco, co ji teď dohání.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 09. 12. 2021 13:00

Udělala jsem před pěti lety jednu velkou chybu. Začala jsem si se ženatým mužem. Dalibor měl být původně jen povyražení, které ale skončilo láskou. Především z mé strany. Teď mi táhne na čtyřicet a nemám nic. Pořád jsem tajně věřila, že od své ženy odejde.

Měla jsem štěstí na dosah

Než jsem poznala Dalibora, svého ženatého milence, chodila jsem deset let s Patrikem. Byla to láska jako trám. Tehdy jsem si myslela, že právě s ním založím rodinu. Všechno tomu nasvědčovalo. Rozuměli jsme si a měli podobný pohled na život. Po třech letech jsem se k němu nastěhovala.

Neměl se zrovna špatně. Vlastnil velkou vilu, kde jsme se měli usadit. Já chtěla povít kopu děti a on živit celé naše království. Po dalších dvou letech mě požádal o ruku. Byla jsem štěstí bez sebe. Plánovali jsme termín svatby a s ním i přípravy. Během nich se ukázalo, že jsem těhotná. "Můžu snad být šťastnější?" říkala jsem si tenkrát.

Karta se ale rychle obrátila. Na konci třetího měsíce jsem potratila. Prošla jsem si kyretáží a následně krizí ve vztahu. Patrik takové zklamání neunesl a našel útěchu u jiné ženy. Dost dlouho mi trvalo, než jsem jeho poměr odhalila. Mělo mě trknout dřív, proč se pořád posouvá naše svatba. Nakonec se konal rozchod a já skončila skoro na dlažbě.

Narazila jsem na ženatého chlapa

Z jeho domu jsem letěla jako namydlený blesk. ,,Co teď?“ plakala jsem několik měsíců. Neměla jsem moc peněz. Vzala jsem si ten nejlevnější byt a snažila se začít znovu. Lehké to nebylo. Kamarádky mě pořád tahaly mezi lidi. Na jedné párty jsem narazila na Dalibora. Když se mnou začal flirtovat, hrála jsem si s ním.

Skončili jsme spolu v posteli dřív, než jsem pořádně znala jeho jméno. ,,Jsem ženatý,“ sdělil mi po vášnivém sexu. ,,Komu to vadí? Mně? Těžko. Neřeš to, pokud ty sám nemáš výčitky. Ráda tě ještě někdy uvidím,“ reagovala jsem. Začali jsme se pravidelně stýkat. Ze začátku šlo jen o sex, po čase o jistý druh vztahu.

Bral mě s sebou na služební cesty. Někdy dokonce na víkend do hor. Neudržela jsem svoje city na uzdě a zamilovala se. Nám ženám se to děje celkem přirozeně. Dalibora to nevyděsilo. Kupodivu začal přemýšlet nad tím, že od své ženy odejde, i když jsem to po něm nechtěla. Nakonec to nebylo tak horké. Jen mi mazal med kolem pusy.

Je mi skoro čtyřicet a nemám nic

Většinou jsem svoje narozeniny slavila sama, protože Dalibor byl doma se ženou. Co se týkalo Vánoc, jednou jedinkrát se mu podařilo, aby za mnou na dvě hodiny na Štědrý den přijel. Postupně mi začalo docházet, jak vedle jsem šlápla.

Táhne mi na čtyřicet. Pořád žiji v tom malém ušmudlaném bytečku, kde se spolu scházíme. Nemám děti ani nic, za čím bych se mohla ohlédnout a říct si: "Tak to se mi vážně povedlo." Blíží se Vánoce. Další smutné Vánoce, které budu sama. Je mi jasné, co musím udělat. Musíme se rozejít. Jenže se bojím, že si nikoho nenajdu. Takhle mám alespoň část někoho, kdo mě má aspoň trochu rád.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články