Halina (35): Kamarádka mi chtěla rozvrátit manželství. Vymyslela si nehoráznou lež

Halina (35): Kamarádka mi chtěla rozvrátit manželství. Vymyslela si nehoráznou lež
Zdroj: Unsplash

Když se Halině svěřila blízká kamarádka Vendula, že po ní vyjel její manžel, chtěla vztah ukončit. Martin se však nedal a přesvědčil Halinu, že Vendula lže. Ta nakonec přiznala barvu. Chtěla Halině rozvrátit manželství, protože se sama rozvádí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 09. 2022 17:00

Člověk si myslí, že když někoho zná léta, může mu věřit. Moje vlastní zkušenost ale toto tvrzení vyvrací. Kamarádka Vendula (33) se snažila pošpinit mého manžela. Vymyslela si, že po ní opakovaně vyjíždí a já jí to málem uvěřila. Nakonec byla pravda někde jinde.

Kamarádce jsem bezvýhradně věřila

S Vendulou seznáme deset let. Za tuto dobu mě několikrát přesvědčila o tom, že jí mohu věřit. Svěřovala jsem se jí jak s pracovním, tak s osobním životem. Vždycky si mě vyslechla a věděla, co mi má poradit. I naše polovičky se mezi sebou znají. Můj manžel Martin (39) měl Vendulu vždycky rád. Nikdy proti ní neřekl křivé slovo.

Vendulčin manžel Gabriel (40) je sice trochu neurotik, ale jinak docela v pohodě chlap. Čas od času se sejdeme, popijeme a užijeme si fajn večer. Loni jsme takových večerů měli víc než dost. Občas se opil Martin, jindy já nebo Vendula. Nikdy jsme večer nekončili společně. Vždycky se našel někdo, kdo odpadl jako první.

Občas se stalo, že u stolu zůstala Vendula s Martinem. Šla jsem spát a měla slušně nakoupeno. Ti dva si podle všeho povídali až do rána. Nikdy jsem neměla pocit, že je nemohu nechat o samotě. Byli to kamarádi. A takových večerů, kdy zůstali sami dva, bylo dost i letos. A Vendula se rozhodla, že si na základě toho začne vymýšlet.

Kamarádka mi řekla, že po ní můj manžel vyjel

Letos v srpnu jsme měli párty u nás na zahradě. Já jsem ten den moc nejedla, takže mi stačilo vážně trocha alkoholu a už jsem jí měla. Šla jsem spát asi v deset hodin večer. Ti tři zůstali dole. Ráno jsem našla manžela, jak spí opilý na zahradě. Vendula s Gabrielem už byli pryč. Ten den jsem jí volala, abych se zeptala, jaký byl večer.

Do telefonu byla odtažitá, skoro jako kdyby se mnou nechtěla mluvit. A to trvalo ještě několik týdnů. Vyzvídala jsem u Martina, co se ten večer stalo. Ten přesvědčivě tvrdil, že nic zásadního. No a nedávno mi Vendula řekla něco, čím málem rozbila můj malý spokojený svět. Přišla ke mně na kávu a evidentně ji něco trápilo.

„Já už takhle nemůžu. Musím ti něco říct," začala se slzami v očích. Začalo to už loni. Vždycky, když zůstaneme s Martinem u stolu, tak po mě vyjíždí,“ řekla a mě se zatmělo před očima. Jak jako vyjíždí?" chtěla jsem podrobnosti. Sexuálně... Moc mě to mrzí. Věř mi, že ho vždycky odmítnu. Teď naposledy ale byl násilný,“ dodala a ukázala mi modřiny na zápěstí.

Celé si to vymyslela

Ve mně by se krve nedořezal. Objala jsem Vendulu a slíbila sama sobě, že až Martin přijde domů, ukončím to. Představa, že touží po mé kamarádce, mě ničila. Sotva se zjevil ve dveřích, uhodila jsem na něj. Ty hajzle, jak jsi jen mohl? Je to moje kamarádka!" ječela jsem. Martin nechápal, co se děje. Jen se nedělej, vím, cos udělal," řekla jsem a odstrčila ho.

Dalo mu velikou práci, abych ho chvíli poslouchala. Klečel na zemi a prosil mě, abych mu věřila. Já bych ti to nikdy neudělal. Musíš mi věřit. Vendula si to vymyslela, sice nevím proč, ale vymyslela si to," tvrdil a já mu uvěřila. Když jsem udeřila na Vendulu, ještě chvíli se mě snažila přesvědčovat, že je můj manžel zmetek. Pak jí došlo, komu věřím, a řekla mi pravdu. My se rozvádíme a já musela něco udělat. Nechtěla jsem být na ten smutek sama. Chtěla jsem ti rozvrátit manželství, nezlob se," zašeptala a mě se ulevilo. Martin mi odpustil a já přišla o kamarádku. Tohle se prostě nedělá.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články