Vojta (29): Kamarádka nezvládla rozchod a je na dně. Nevím, jak ji vytáhnout z depresí

Vojta (29): Kamarádka nezvládla rozchod a je na dně. Nevím, jak ji vytáhnout z depresí
Zdroj: Pexels

Kamarádi jsou tu od toho, aby si pomáhali, ať život přinese cokoli. Vojta se snaží pomoct Regině, která po rozchodu upadla do depresí. Ona ale jeho pomoc odmítá.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 30. 06. 2022 10:00

Mám opravdu dobrou kamarádku Reginu (28). Poznali jsme se na vysoké škole a ihned jsem věděl, že je pro mě důležitá. Skoro ve všem jsme si sedli. Měli jsme stejný smysl pro humor, podobné záliby a byli jsme si hodně blízcí

Kamarádka se dostala na úplné dno

Přesto mezi námi není nic romantického ani intimního. Už když jsme se poznali, měla Regina přítele Davida. Lepší pár jsem dlouho neviděl. Byli k sobě upřímní a skoro nikdy se nehádali. Podle mě si byli souzení. A mysleli si to i oni dva. David požádal Reginu loni o Vánocích o ruku a ona souhlasila. Svatbu plánovali na toto léto.

Ale před měsícem se všechno pokazilo. Rozešli se a ze svatby sešlo. Když jsem se Reginy ptal, co se stalo, odpověděla jen, že si přestali rozumět. Ale podle mě je za tím něco jiného, protože už měsíc chodí jako tělo bez duše. A mám o ni strach. Opravdu není normální, jak se chová. Chtěl bych ji nějak rozveselit.

Snažím se ji nějak rozptýlit

Od rozchodu vidím Reginu pravidelně. Všechna setkání jsou především z mé iniciativy, protože se ji snažím jakýmkoliv možným způsobem rozptýlit. Ale Regina už není stejná jako dřív, rozchod s Davidem ji sebral daleko víc, než si je ochotná přiznat. Přece jen spolu chodili skoro osm let.

Úplně se přestala smát. Chodí jen do práce a z práce hned domů. Opustila i všechny své zájmy. Vůbec nechápu, co ji k tomu vedlo. Místo toho, aby si je udržela a snažila se díky nim rozptýlit, užírá se doma v depresích. Proto se snažím být co nejvíc s ní.

Kamarádka odmítá mou pomoc

Ale ona mě posílá do háje. Před pár dny jsem vyrazil na návštěvu k Regině. Nechtěl jsem přijít s prázdnýma rukama, a proto jsem koupil večeři. Přinesl jsem její oblíbené lasagne a zákusek. Jenže ona mě normálně vyhodila už mezi dveřmi.

„Promiň, ale chtěla bych být sama," řekla, vzala jídlo a zavřela mi dveře před nosem. A tak je to s Reginou pořád. Snažím se jak blázen, abych ji rozptýlil, ale ona to vůbec neregistruje. A když už, tak to s ní nic nedělá. Někdy nechápu, proč se ještě snažím, když moje snahy odmítá. Ale na druhé straně je to dobrá kámoška a rád bych jí pomohl. Snad se mi to jednou povede.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články