Majka (29): Zrušená svatba mě bude pronásledovat do konce života

Majka (29): Zrušená svatba mě bude pronásledovat do konce života
Zdroj: Pexels

Když se Majka před sedmi lety rozhodla neprovdat, netušila, že se s bývalým přítelem Jirkou ještě někdy potká. Teď k ní do práce nastoupil nový kolega. A je to právě Jirka, který na dávnou křivdu rozhodně nezapomněl.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 27. 06. 2022 10:00

Před měsícem k nám nastoupil nový kolega. Nebylo by na tom nic divného, kdyby se nejednalo o mého bývalého přítele. Nejhorší na tom je, že jsem mu zrušila zasnoubení těsně před svatbou.

Přišla žádost o ruku

Jirka (29) byl moje středoškolská láska, chodili jsme spolu od patnácti let. Byla jsem do něj opravdu moc zamilovaná, první lásku člověk vždy prožívá velmi silně. A tak jsme to měli oba. Dělali jsme spolu naprosto vše. Chodili jsme na večírky, jezdili na výlety a trávili spolu prázdniny. Všichni nás považovali za dokonalý pár a mysleli si, že nám to vydrží navždy.

Mysleli jsme si to i my dva. A když mě Jirka v den mých jednadvacátých narozenin požádal o ruku, řekla jsem hned ano. Byla jsem si naprosto jistá, že dělám správnou věc, Jirka je přece láska mého života. Nicméně za jeden rok se něco změnilo. Jirka přestal být takový jako dřív. Byl hodně uzavřený a skoro nechodil ven z domu. Najednou mi celá záležitost se svatbou nepřišla jako dobrý nápad.

Zrušila jsem svatbu

Proto mi bylo jasné, že musím udělat jedinou věc - svatbu zrušit. Pro Jirku to byla velká rána, nechápal, co se změnilo. „Můžeš mi říct, co jsem udělal špatně?“ ptal se mě, když jsem mu oznámila, že od něj odcházím. Neměla jsem mu vlastně co říct. Jen mi došlo, že chci něco jiného.

Myslela jsem si, že ho to brzy přebolí. Jsme mladí, máme stále šanci najít tu pravou lásku. Není nám osmdesát. Ale jak se později ukázalo, Jirka zrušenou svatbu nesl daleko hůř.

Čekalo mě nemilé překvapení

Když za mnou šéfová před měsícem přišla s tím, že přijala nového zaměstnance, který mi bude pomáhat, byla jsem ráda. Jenže pak přišel šok, neboť ve dveřích se ukázal Jirka. Od zrušení svatby jsme se neviděli. Já jsem navíc změnila pracovní obor a nikdy bych nevěřila, že na něj můžu narazit.

A teď je Jirka můj nový kolega. První setkání bylo strašné a spolupráce s ním je opravdu náročná. To, že jsem ho opustila prakticky u oltáře, mi neodpustil. Neustále mi to předhazuje. Nevím, jak tuhle situaci vyřešit. Přijde mi, že jediná možnost je, že dám výpověď. Nechápu, že můžu mít takovou smůlu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články