Marek (32): Žádost o ruku rozhodně nedopadla podle plánu. A může za to moje matka

Marek (32): Žádost o ruku rozhodně nedopadla podle plánu. A může za to moje matka
Zdroj: Freepik

Když chcete požádat o ruku osobu, kterou milujete, doufáte, že ve své rodině najdete jen porozumění. Marek ale má smůlu, jeho matka nesnáší jeho vysněnou ženu.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 05. 2022 07:00

Když jsem poprvé uviděl Danu (30), byl jsem si hned jistý, že je to ta pravá. Jenže mi trvalo pět let, než jsem se odvážil požádat ji o ruku. Dlouhou dobu jsem se jednoduše bál, že řekne ne. Problém je však nakonec někde jinde. V mojí rodině.

Matka nemá ráda mou přítelkyni

Věděl jsem, že moje matka nemá Danu obzvlášť v lásce, ale nikdy by mě nenapadlo, jak moc ji nemusí. A že mi kvůli tomu bude chtít zkazit zasnoubení. Vůbec netuším, proč se jí Dana tak strašně moc nelíbí. Podle mě je milá, hodná a pracovitá holka.

Myslel jsem si, že v průběhu těch pěti let, co chodím s Danou, si na sebe nějak zvyknou, ale zatím se to nepovedlo. Nechci po nich, aby byly nejlepší kamarádky, chci jen, aby spolu dokázaly vycházet. Teď bych si to přál víc než kdy dřív, když budeme všichni jedna rodina. Rozhodl jsem se totiž požádat Danu o ruku.

Měl jsem naplánovanou žádost o ruku

O svém záměru jsem neprozřetelně řekl i rodičům. Táta byl ze mě nadšený. „To je dobře, že to děláš. Přeju ti, abys byl šťastný," řekl mi upřímně. Matka na to neřekla nic.  Jen se nepříjemně zatvářila, když jsem jí řekl, že bych to chtěl udělat během večeře, kde bude celá naše rodina.

V den D jsem měl připravený zásnubní prstýnek a byl jsem nervózní, jak to všechno dopadne. Jak mi asi odpoví? A co když se úplně ztrapním?" honilo se mi hlavou. Nakonec to všechno dopadlo úplně jinak. K žádosti o ruku vůbec nedošlo. A může za to moje matka.

Matka mi překazila žádost o ruku

Pokaždé, když jsem během večeře sáhnul po prstýnku, a chtěl jsem konečně přejít k věci, stalo se něco, s čím jsem nepočítal. Matka si toho všimla a odvedla řeč úplně jinam, abych musel se svým proslovem počkat. Nejprve jsem chtěl přejít k žádosti hned na začátku, ale matka začala mluvit o jednom nemocném příbuzném. Vůbec jsem se nedostal ke slovu.

Další šanci jsem měl po zákusku. Už jsem vytahoval krabičku s prstýnkem, ale matka mi překazila i tento pokus. Začala Danu zpovídat a odvedla její pozornost úplně někam jinam. K žádosti tedy vůbec nedošlo. Měl jsem tušit, že mi to matka bude chtít nějak překazit, ale tohle by mě nenapadlo.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články