Anežka (32): Život s přítelem byl k nesnesení. Po pěti letech jsem ho musela opustit

Anežka (32): Život s přítelem byl k nesnesení. Po pěti letech jsem ho musela opustit
Zdroj: Freepik

Na začátku bývá každý vztah idylický, ale když toho druhého lépe poznáte, může se ukázat něco jiného. Anežka byla dlouho spokojená, jenže pak se René změnil. Nebo vyplula na povrch jeho pravá osobnost. A život po jeho boku začal být k nesnesení.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 21. 04. 2022 13:00

Můj bývalý přítel René (34) byl fajn chlap, aspoň tak se mi na začátku našeho vztahu jevil. Měli jsme toho spoustu společného a bylo mi v jeho přítomnosti velmi dobře. Opravdu dlouho nám to vycházelo, byli jsme spolu přes pět let.

Za všechno může alkohol

Pět let je velmi dlouhá doba, abyste tu druhou osobu dobře poznali. Mně to stačilo na to, abych věděla, že René pro mě není ten pravý. I když možná na začátku byl náš vztah idylický a já jsem byla plná ideálů týkajících se naší budoucnosti, bylo tomu nakonec jinak. A za všechno naše neštěstí může alkohol.

Na začátku bych rozhodně neřekla, že se z něho vyklube alkoholik. V mé přítomnosti si vždy dal jen pár skleniček a nikdy se nechoval nijak zle. Postupně se to ale začalo zhoršovat. Pil čím dál tím víc a ke mně se začal chovat hrozně. Mezi svými kamarády stále vystupoval jako gentleman, ale jen se za námi zavřeli dveře, jeho chování se změnilo.

Už jsem to dál nevydržela

Najednou jako by se celá jeho osobnost proměnila. Byl urážlivý a násilnický. Naštvala ho jakákoliv prkotina, kterou jsem udělala, či neudělala. Naposledy to už bylo silně přes čáru a já se rozhodla ho opustit. Zrovna jsme přišli domů z večírku, který pořádali naši přátelé. René si tam samozřejmě dopřával, tu si dal víno, támhle pivo a občas i panáka. Hned jsem věděla, že to s ním bude k nevydržení, tak jsem se po příchodu domů odebrala do ložnice, že půjdu spát.

On mě ale neváhal probudit. „Jak to, že jsi neuklidila nádobí," vyjel na mě dost ostře. „Copak si myslíš, že tu máme služku, nebo že se o všechno budu starat já? Jestli tu chceš dál bydlet, měla by ses trochu víc snažit. Lenocha tu nestrpím," dodal. Neměla jsem sílu mu na to cokoliv říkat, ale vnitřně jsem se už rozhodla.

Je mi líto, že to tak skončilo

Hned druhý den jsem mu oznámila, že už s ním dál žít nebudu. Sbalila jsem si všechny svoje věci a odešla od něj. Věděla jsem, že náš vztah nemá budoucnost. Nedokázala jsem si představit, že bych s ním mohla vychovávat dítě, nedokázala bych to.

Přestože se ke mně choval odporně, nedokážu se ubránit myšlence, že je mi to všechno líto. Byli jsme spolu pět let a měla jsem ho ráda, obzvlášť na začátku. A najednou to všechno skončilo. Kdyby nezačal tolik pít, všechno by to mohlo být jinak.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články