Bára (31): Ze vztahu s manipulátorem jsem se vzpamatovávala dlouho. Nový přítel se mě nemohl dva roky dotknout

Bára (31): Ze vztahu s manipulátorem jsem se vzpamatovávala dlouho. Nový přítel se mě nemohl dva roky dotknout
Zdroj: Unsplash

Bára chodila s Jindrou víc jak sedm let. A to i přesto, že byl manipulátor, který chtěl mít pod palcem každou minutu jejího života. Bára si pak našla dobrého muže, ale stejně trvalo dlouho, než byla schopna fyzického vztahu.

Jana Jánská
Jana Jánská 14. 08. 2021 10:00

Bylo mi 17 let, když jsem začala chodit s Jindrou (31). Tenkrát jsem byla usměvavá dívka plná radosti a měla jsem spoustu přátel. Vztah nám klapal. Žádné problémy jsme neměli a téměř jsme se nehádali. Byla jsem šťastná, že mám přítele, s kterým si rozumím a který mě Miluje. Doslova s velkým M. Náš vztah trval sedm a půl roku.

Přítel se hodně změnil

Asi za dva roky to začalo být jiné. Bohužel jsem si myslela, že jde o normální věc. Šel na to strategicky. Musela jsem se přestat vídat s kamarády, začali mu vadit. A když jsem chtěla jít ven s kamarádkami, musela jsem každých 10 minut psát, kde jsem.

Nesměla jsem nosit sukně a ani trička na ramínka. Po osmé večer jsem nemohla jíst, protože jsem prý tlustá. Když se mi rok po škole nedařilo najít práci, neustále jsem od Jindry poslouchala, jak jsem neschopná. Jeho kamarádi mi vyčítali, že ho nechci pouštět ven, přitom jsem ho neustále někam posílala.

Nemohla jsem být ani jeden víkend sama, protože chtěl být se mnou. Moje rodina a přátelé, kteří mi ještě zbyli, to viděli a varovali mě. Jenže já je neposlouchala a ještě jsem ho omlouvala, že to tak nemyslí.

Už to nebyla láska

Po pěti letech jsem ale začala být na pozoru a uvědomovala jsem, že tohle není opravdová láska. Přestože jsem to věděla, zůstala jsem s Jindrou. Myslela jsem si, že pro mě nikdo jiný není, a že s ním prostě musím vydržet.

Sedm let vztahu ale završil třemi fackami. Rozhodla jsem se to ukončit a od Jindry odejít. Jeho kamarádi mě za odsuzovali, ale ani zdaleka netušili, jak náročné bylo vydržet po boku takového manipulátora. Když si pak našel přítelkyni, choval se k ní ještě hůř. Vydrželo jim to asi 2 roky, ona pak od něj utekla s jeho švagrem.

Já jsem naštěstí našla lásku, která mi pomohla vše překonat. Jenže nejdřív jsem asi dva roky nemohla snést, aby se mě někdo vůbec dotkl. Pavel ale se mnou měl svatou trpělivost. Teď jsme spolu opravdu šťastní a čekáme miminko.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články