Dáša (26): Už jsem se nabažila nového přítele, teď zase chci trochu volnosti. Hrozně mu to vadí

Dáša (26): Už jsem se nabažila nového přítele, teď zase chci trochu volnosti. Hrozně mu to vadí
Zdroj: Freepik

Partner nemusí žárlit jen na konkrétní osobu. Objektem jeho žárlivosti může být cokoli, například více lidí nebo celý váš život. Dáša to pocítila na vlastní kůži. Jen co se s Honzou dostatečně nabažili jeden druhého a ona se vrátila ke svým zálibám, ukázalo se, že on je v žárlení opravdový mistr. A jejich vztahu to rozhodně neprospívá.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 29. 03. 2022 13:00

S Honzou (28) spolu chodíme přesně rok. Začátky našeho vztahu byly opravdu kouzelné, asi takové, jaké bývají u všech nových známostí. Nemohli jsme se nabažit jeden druhého. Teď je tomu jinak a Honzovi tato změna vadí.

Mám ráda společnost

Jsem hodně společenský člověk. Mám ráda lidi, jejich společnost a ráda se jimi obklopuji, jsem prostě typický extrovert. Než abych seděla sama doma, raději zavolám některému ze svých kamarádů a jdeme něco podniknout. Jsem taková už od malička a díky této vlastnosti jsem se seznámila i s Honzou.

Není pro mě těžké navazovat nová přátelství a rozhodně se nestydím oslovit cizí lidi. Když jsem před rokem uviděla, jak Honzovi v metru vypadl mobil, neváhala jsem, zastavila ho a telefon mu vrátila. V podstatě ihned jsme se dali do řeči. Takto jednoduše jsme se seznámili.

Začala jsem se víc vídat s kamarády

Prvních pár měsíců našeho vztahu jsme všechen čas trávili spolu. Chodili jsme na procházky, do kina, do restaurací a když to mezi námi začalo být vážnější, hodně času jsme trávili u sebe doma. V podstatě neexistoval víkend, kdybychom se neviděli. Byli jsme do sebe blázni a všechen náš volný čas jsme chtěli trávit spolu.

Po pár měsících, když jsme se jeden druhého nabažili a opadla počáteční zamilovanost, nastaly první problémy. Začala jsem trávit svůj volný čas i s někým jiným než s Honzou. Chtěla jsem navázat na můj předešlý život, a tak jsem chodila na kávu s kamarádkami, na cvičení a celkově jsem svůj čas začala dělit mezi Honzu a moje zájmy a přátele.

Honzovi vadí můj způsob života

Já jsem byla spokojená. Zase jsem se vrátila do starých kolejí. Trávila jsem čas s mými kamarády, zkoušela nové věci a bavila jsem se svými dřívější koníčky – chodila jsem na jógu a začala znovu malovat. Honza s tím však nebyl spokojený.

Když jsem mu minulý pátek řekla, že dnes k němu nemůžu, všechno mi to vyčetl. „Ty už trávíš víc času se svými kamarády, než se mnou. Jsem ti úplně lhostejný. Už mě štve, jak si na mě nenajdeš čas ani v pátek večer,“ řekl mi. „Ale prosím tě, vždyť jsme spolu často. Co to říkáš? To, že mám i jiné záliby a jiné kamarády, není moje chyba,“ odpověděla jsem mu. Honza se hodně naštval, doteď mě ignoruje a já přemýšlím, že to s ním ukončím. Jestli není schopný respektovat moje zájmy, nemyslím si, že má náš vztah budoucnost.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články