Radovan (28): Po rozchodu mě stíhalo jedno neštěstí za druhým. Stála za tím věc, kterou jsem miloval

Radovan (28): Po rozchodu mě stíhalo jedno neštěstí za druhým. Stála za tím věc, kterou jsem miloval
Zdroj: Pixabay

Když se Radovan rozcházel s Tamarou, vyhrožovala mu, že za to bude trpět. Bral to na lehkou váhu. Jenže už pár dní po rozchodu se mu začaly dít věci, pro které neměl vysvětlení. Všem navíc předcházelo cinkání zvonečku, který od Tamary kdysi dostal.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 02. 2022 16:00

Když jsme se s Tamarou rozcházeli, myslím, že mě proklela. Konec vztahu nesla těžce. Při odchodu utrousila: ,,Budeš hořce litovat, žes mě nechal. Potká tě samé neštěstí.“ Ještě, než odešla, pohladila keramický zvoneček, který visel v chodbě. Tehdy jsem si myslel něco o bláznovi a její slova nebral vážně.

Přítelkyně mi při rozchodu přála neštěstí

Uvádět, proč jsme se rozešli, asi není důležité. Byli jsme spolu skoro deset let. Měl jsem pocit, že chci ještě něco zažít. Ale už bez Tamary. V den, kdy jsem jí oznámil, že jdeme od sebe, byla jiná. Změnil se jí výraz tváře. ,,Za to budeš trpět,“ pronesla víc než zle. ,,Budeš litovat dne, kdys mě opustil,“ pokračovala.

,,To dáš, jsi dospělá,“ uklidňoval jsem situaci. Trochu necitlivě jsem jí sbalil věci a vyhodil ji. Nemělo smysl to zbytečně protahovat. Jediné, co mi po ní zůstalo, byl rámeček s její fotkou a menší zvoneček z keramiky, který mi kdysi dávno vyrobila. Měl jsem ho rád, tudíž jsem ho nechal viset v chodbě. Pár dní po našem rozchodu jsem dostal ošklivou chřipku.

Ležel jsem upocený v posteli, třeštila mi hlava, teklo mi z nosu. Přišlo mi to úsměvné, protože jsem nebyl nemocný už léta. Během odpoledne sám od sebe zazvonil ten zvoneček. Neměl jsem buňky řešit, proč zvoní, ale divné to bylo. V bytě nebyl průvan, tudíž se neměl jak sám od sebe rozpohybovat.

Když se zvoneček od ex rozezvonil, čekala mě pohroma

Sotva dozvonil, cítil jsem, jak se mi přitížilo. Horečka překročila čtyřicítku, nohy mě nenesly. V jednu chvíli jsem měl pocit, že snad umřu. Ulevilo se mi až k ránu. Za pár dní jsem šel do práce. Než jsem se vydal na cestu, zničehonic se zase rozezněl ten zvoneček. ,,Proč zvoníš?“ zeptal jsem se a ťukl do něj.

Byl úplně vařící. Neměl jsem čas to řešit, spěchal jsem do práce. Cestou jsem píchnul. Na silnici, kudy denně jezdím, přitom není žádný výmol. Pneumatika v sobě ovšem měla díru jako prase. ,,No to mi řekni,“ lámal jsem si nad tím hlavu. Musela pro mě přijet odtahová služba. Ten den nestál za nic. Dostal jsem od šéfa za uši, že jdu pozdě. Nic se mi nedařilo.

Pořád jsem si to nespojoval s tím zvonečkem. To až když jsem se šel jednoho večera holit. Než jsem se pustil do díla, znovu se rozcinkal. ,,Nikdy předtím takhle nezvonil. Co se to děje?“ vykoukl jsem z koupelny. Sotva jsem se začal holit, sjela mi ruka a já se ošklivě řízl. ,,Tak a už dost!“ zařval jsem vzteky.

Společná kamarádka mi řekla, o co se ex pokoušela

Poslední kapkou bylo, když jsem druhý den vstával z postele. Ujela mi noha po koberci a já letěl hlavou přímo na poličku. Utrpěl jsem lehký otřes mozku. Když jsem se vrátil z nemocnice, jako první jsem vzal ten prokletý zvoneček a vyhodil ho z bytu.

Až o několik měsíců později mi naše společná kamarádka s Tamarou na jedné párty řekla, že se mě pomocí toho zvonečku snažila expřítelkyně zničit. Kamarádka se u toho sice smála, jak absurdní to je, já ale věděl své. Vybavil jsem si, co se po jeho zvonění dělo. Netuším, jak to dělala, ale šlo jí to.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články