Dáša (29): Začala jsem trpět podivnou slabostí. Důvodem nebylo zdraví, ale něco mnohem děsivějšího

Dáša (29): Začala jsem trpět podivnou slabostí. Důvodem nebylo zdraví, ale něco mnohem děsivějšího
Zdroj: Freepik.com

Dáša se seznámila s mužem, který jí v životě chyběl. Ze začátku se zdálo být všechno v pořádku. Postupně se ale v jeho přítomnosti cítila čím dál hůře. Ovládala ji slabost, únava a stavy úzkosti. Jako kdyby z ní někdo vysával energii. Mohl to být právě nový muž?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 02. 2021 15:00

Jmenuji se Dagmar. Jsem veselý člověk, který žije aktivním životem. Jediné, co mi chybí k úplnému štěstí, je muž, partner, který by mi nabídl pocit bezpečí a klidu.

Chyběl mi muž

Jsem vedoucí jednoho oddělení ve velkém obchodě. Denně přijdu do kontaktu se značným množstvím lidí. Práce mě baví, miluji být uprostřed dění. Jsou to právě lidé, kteří mě nabíjejí. Jednou jsem v práci poznala Honzu (33). Nemohl v obchodě něco najít. Šla jsem kolem něj, když zmateně pobíhal ze strany na stranu. Zeptala jsem se: „Hledáte něco?“

Když se naše pohledy spojily, ucítila jsem, jak mi celým tělem projel zvláštní pocit. Byl to pocit mrazu a rozrušení. Trvalo pár vteřin, než to přešlo. Honzovi jsem pomohla najít, co potřeboval, a rozloučila jsem se. Jenže on se mě zeptal, jestli bych s ním nezašla na kávu. Koneckonců, proč ne, řekla jsem si. Líbil se mi a na rande jsem nebyla už dlouho.

Už od první schůzky jsem se ale v jeho přítomnosti cítila zvláštně. Někam jsme šli a já jsem se cítila nabitá energií, která ale postupně slábla. Když jsme se loučili, sotva jsem udržela oči otevřené. Přišla jsem domů a musela jsem si jít vždy lehnout. Člověk si řekne, že je prostě jen unavený. Nehledá za tím nic víc. Ráno jsem vstala a opět plná sil jsem jela do práce.

Cítila jsem se najednou slabá

Celý den jsem byla v pohodě. Usmívala jsem se na všechny strany, energii bych mohla rozdávat. Jenže sotva se ke mně Honza přiblížil, už jsem poznávala ten pocit únavy. Stačilo pár hodin vedle něj a šlo na mě spaní. Přestávala jsem se radovat z věcí, začala mě velmi často bolet hlava, vyloženě jsem cítila, že slábnu. Mám se ráda, takže jsem zamířila k lékaři.

Ten mě ale prohlásil za zcela zdravou. Nechápala jsem to. Honza začala tlačit na pilu. Chtěl se vidět každý den. Vždycky vymyslel program, abychom spolu byli co nejdéle. Začal se mi svěřovat se svými problémy. Ustavičně na sebe strhával pozornost. Měl pořád potřebu, abych mu projevovala soucit.

Po třech měsících jsem se cítila zcela vyčerpaná. Stále jsem si to nespojovala s Honzou. Myslela jsem, že je to tím, že jsem dlouho neměla vztah. A to mě teď tak vyčerpává. Honza přišel s pozváním, abych u něj strávila celý víkend. Hned po práci jsem proto jela k němu. Dva dny předtím jsme se neviděli a já jsem se cítila plná energie.

Vysával ze mě energii

Uvařil večeři a sedli jsme si k filmu, byli jsme těsně vedle sebe. Opět jsem se cítila mizerně. Padla na mě příšerná únava. Honza mi uvařil kávu, ale ani to mi nepomohlo. Skoro jsem neudržela hrníček v ruce, jak slabá jsem byla. Jenže on měl na večer jasný program. Chtěl se pomilovat. Mělo to být naše poprvé.

Musela jsem se přemoci, abych takovou fyzickou aktivitu vůbec zvládla. Celou dobu jsem trpěla. Po každém polibku jsem se cítila slabší a slabší. Když bylo po všem, padla jsem zcela odevzdaně do postele. V minutě mě přepadla strašlivá úzkost. Měla jsem skoro vražedné myšlenky. Když na mě začal Honza mluvit, udělalo se mi zle. Sebrala jsem si všechny svoje věci a z bytu jsem beze slov odešla.

Došlo mi, že můj stav nějak souvisí s Honzou. Navštívila jsem paní, která se zabývá duchovními věcmi, a ta mi vysvětlila, že Honza je takzvaný energetický upír. Doporučila mi, abych se ho rychle zbavila, nebo špatně skončím. Už jsem se mu nikdy neozvala. Mějte se na pozoru, podobní lidé jsou všude.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články