Květa (58): Našla jsem závěť, kterou manžel sepsal pro jistotu. Nemohu uvěřit, co mi udělal

Květa (58): Našla jsem závěť, kterou manžel sepsal pro jistotu. Nemohu uvěřit, co mi udělal

Květa byla na dně, když její manžel Antonín dostal loni infarkt. Naštěstí se z něho zotavil a nyní relativně funguje. Po svém zážitku si ale raději sepsal závěť. Květa ji omylem našla. Co v ní stojí?

Tereza Procházková
Tereza Procházková 27. 01. 2021 15:00

Když jsme byli minulý rok s Tondou (60) v létě na chalupě, udělalo se mu strašně zle, a tak jsem volala okamžitě záchranku. Tonda měl infarkt, a i když mi doktor po operaci sdělil, že už je na tom lépe, zhroutila jsem se.

Byla jsem z toho na dně

Měla jsem strašný strach, že o něj přijdu, protože jsem na něj zvyklá celý život. Když se vrátil z nemocnice domů, pořád jsem se z toho nemohla vzpamatovat. V noci se mi přehrával sen, jak leží na zemi, všechno jsem měla pořád před očima. Zdálo se, že to nesu hůř než on.

Bral to jako šanci

Tonda naopak dostal novou chuť do života, přestože byl dýchavičný a neměl tolik energie, bral to jako druhou šanci. Věci, které odkládal, začal řešit, trávil se mnou více času na zahradě a doslova rozjímal nad zpěvem ptáků. I já jsem se od toho po delší době oprostila a užívala jsem si každého dne.

Jedno odpoledne jsem se ale zhroutila podruhé. Dcera mi to ráno poslala články o tom, jak zbytečné ulpívání na věcech blokuje energii, a doporučila mi, abych vyházela co nejvíce nepotřebných věcí. Dala jsem se do toho. Měla pravdu, když říkala, že se mi uleví, protože s každou vyhozenou věcí jsem se cítila lehčeji.

Rána pod pás

Pak jsem procházela šanony a papíry, až jsem narazila na závěť, kterou Tonda sepsal dva měsíce po infarktu. A tehdy jsem měla šok. Tonda do závěti zahrnul mě a cituji: „…a dále moje tři děti, Karel, Lucie a Tereza.“ Zírala jsem na to jako blázen, protože my máme pouze dvě děti. A to Karla a Lucku. O žádné Tereze jsem nikdy neslyšela. Všude byla uvedena rodná čísla a bydliště, nebyl problém si jeho nemanželskou dceru najít.

Okamžitě jsem šla za ním, aby mi to vysvětlil, a on se divil, že jsem to našla. Celých třicet let mi tajil, že mě podvedl s jinou ženou a že jí dával peníze. S Terezou se vídá párkrát do roka, nechtěl se prý zachovat jako zbabělec a zavrhnout ji. Jsem z toho neuvěřitelně zklamaná, žila jsem v tom, že my dva k sobě chováme úctu. A to, že doufal, že se o ní dozvím, až když umře a nebudu mu to moci omlátit o hlavu, jsem od něj nečekala.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články