Cupcaky champagne pro příchod nového roku: Skvělý dezert na silvestrovskou párty

Cupcaky champagne pro příchod nového roku: Skvělý dezert na silvestrovskou párty
Zdroj: Albert

I když všichni ještě máme v hlavě Vánoce, nezadržitelně se blíží oslavy příchodu nového roku. Co tentokrát přichystat na silvestrovskou párty? Máme pro vás řešení: cupcaky champagne pro příchod nového roku.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 25. 12. 2021 09:00

Jejich příprava není nijak obtížná, zabere vám ovšem více než hodnu. Výsledek každopádně bude stát zato.

Cupcaky champagne pro příchod nového roku

Na 12 porcí budete potřebovat: 240 g hladké mouky, 1 lžičku kypřicího prášku do pečiva, 1 bio citron, 220 g másla, 180 g cukru krupice, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 150 ml smetany (33 %), 70 ml sektu nebo prosecca, 300 g bílé čokolády, 120 g cukru moučky, 200 g žervé, 12 kulatých sladkých sušenek, 1 tubu zlaté polevy

Příprava: V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek a nastrouhanou kůru z dobře omyté půlky citronu. V jiné míse vyšlehejte 120 g změklého másla s krupicovým cukrem, vejci, vanilkovým cukrem, smetanou a 30 ml sektu. Smíchejte se sypkými ingrediencemi.

Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte je do ¾ těstem. Pečte 25–30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyndejte muffiny z trouby a nechte vychladnout cca hodinu.

Rozpusťte 100 g čokolády ve vodní lázni. Přidejte moučkový cukr, zbylé máslo pokojové teploty, žervé, zbylý sekt a vymíchejte dohladka. Polevu přendejte do zdobicího sáčku se širokou špičkou a ozdobte muffiny.

Rozpusťte 200 g čokolády ve vodní lázni, namočte do ní sušenky a nechte ztuhnout. Na ně pak nakreslete zlatou polevou číslice nového roku. Zapíchněte do krému.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články