Bílá vosí hnízda: Skvělá alternativa k tradičním hnědým úlům

Bílá vosí hnízda: Skvělá alternativa k tradičním hnědým úlům
Zdroj: Albert

Vosí hnízda miluje na Vánoce skoro každý z nás. Slavnostně prostřený stůl ale nemusejí zdobit jen ta hnědá, nýbrž i bílá.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 04. 12. 2021 09:00

Příprava tohoto nepečeného cukroví vám zabere půl hodiny a není nijak náročná. Tak s chutí do práce!

Bílá vosí hnízda

Na 40 kusů budete potřebovat: 100 ml smetany ke šlehání (33 %), 60 g kakaa, 200 g cukru moučky, 400 g strouhaného kokosu, 140 g sušeného mléka, 50 ml polotučného mléka, 400 g salka, 200 g mascarpone, 120 g dětských piškotů

Příprava: Nejprve si připravte krém. V ohřáté smetaně rozmíchejte kakao, můžete ho případně dle chuti trochu osladit, a dejte směs vychladnout.

V míse smíchejte 180 g cukru, strouhaný kokos, sušené mléko společně s polotučným mlékem, salkem a ručně prohněťte. Pokud je těsto tužší, povolte ho mlékem a nechte 10 minut odpočinout pod fólií.

Z odpočinutého těsta vyrábějte malé kuličky, které jemně obalte ve zbylém moučkovém cukru a vtlačte do formičky na vosí hnízda. Do vtlačeného těsta udělejte koncem vařečky nebo prstem důlek.

Vychladlý krém smíchejte s čerstvým mascarpone. Krém stříkejte špičkou do připravených hnízd, přiklopte piškotem a vyklepněte z formičky.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články