Eliška (32): Přítel před časem prožil ošklivý rozchod, mám teď kvůli tomu trpět i já?

Eliška (32): Přítel před časem prožil ošklivý rozchod, mám teď kvůli tomu trpět i já?
Zdroj: Freepik

Když se Eliška dala dohromady s Liborem, slibovala si od vztahu hodně. Nebyl totiž jako většina mužů. Držel si dlouho odstup, což ji lákalo. Jenže sotva spolu začali bydlet, věci nabraly rychlý spád. Libor ji hlídal na každém kroku. Korunu tomu nasadil, když šla Eliška na vesnickou zábavu...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 03. 2022 13:00

Můj vztah s Liborem (35) začínal slibně. Od ostatních mužů se lišil tím, že nebyl suverénní a nechal se dobývat. Od vztahu jsem si slibovala celkem dost. Nakonec možná skončí úplně jinak, než bych si na začátku myslela.

Přítel se mi líbil pro svou plachost

Čím mě Libor zaujal? Byl hodně plachý. Přišel na větší oslavu našeho společného kamaráda Tomáše. S oslavencem se znali od základní školy. Celý večer jsem se snažila navázat s Liborem kontakt. Cítila jsem, že ty sympatie jsou oboustranné, ale držel se dost zpátky. To bylo to, co mě nalákalo.

Před odchodem mi Tomáš pošeptal: „Libor je po těžkém rozchodu. Jdi na něj pomalu. A hlavně mu neubliž." A já mu za radu poděkovala. Libora jsem musela chvíli uhánět, než byl trochu svolný. První schůzky byly slibné. Pochopila jsem, že se mi nechce hned otevřít, takže jsem nespěchala. Byla jsem ráda za každou chvíli, kterou jsme strávili spolu.

Všechno šlo výrazně pomaleji, než je obvyklé. Na první milování došlo až po půl roce. O to víc jsem si Libora vážila. Tušila jsem, že společné bydlení také nepřijde jen tak. Musela jsem si počkat téměř další rok a půl. Během toho času jsem se snažila Libora co nejvíce poznat a pochopit jeho osobnost. Pořád jsme mezi sebou měli pomyslnou zeď.

Přítel mě začal hlídat na každém kroku

Nakonec přišel s nabídkou společného bydlení on sám. Pro mě to bylo znamení, že mě má vážně rád a vztah bere vážně. Jenže sotva jsme se k sobě nastěhovali, v ráji nastaly problémy. Libor mě začal hlídat na každém kroku. Během pracovní doby mi volal klidně třikrát a pokaždé se ptal, co dělám a kde jsem.

Po čase na mě dokonce začal čekat před prací. Nejprve mi to lichotilo, ale později spíše obtěžovalo. Všude jsme chodili spolu, nedával mi vůbec žádný prostor. Nechtěla jsem ho ranit a říct, že mě to lehce dusí, ale současně jsem potřebovala trochu osobní svobody. Vynutila jsem si oddělený víkend. Chtěla jsem totiž jet za rodiči.

Libor z toho nebyl vůbec nadšený, na rozloučenou přislíbil časté hovory. Jenže sotva jsem k našim přijela, potkala jsem dávnou kamarádku. Vytáhla mě na vesnickou zábavu, kde jsem se náramně bavila. Ovšem jen do chvíle, než jsem přišla ve tři ráno domů. Na mobilu jsem měla snad tisíc zmeškaných hovorů od Libora.

Expřítelkyně ho podváděla a on mi teď nevěří

To, že sedí v obýváku rozčílený doběla, mělo být překvapením. „Kde seš? S kým si byla? Proč mi nebereš telefon?" rozzuřil se. „Co tady děláš?" zeptala jsem se a koukla na mamku, která krčila rameny. „Tak ty mě podvádíš? Je to tak, řekni to. Jsi stejná mrcha jako ona," zařval dost neurvale. „Co šílíš? Potkala jsem kamarádku a šly jsme se trochu bavit," hájila jsem se.

To už mi ale na hlavu přilétla krabička, kde byl zásnubní prstýnek. „Je po všem," řekl a odjel. Absolutně jsem nechápala, co se stalo. Když jsem se v neděli večer vrátila do našeho bytu, jeho věci byly pryč. Našla jsem jen dopis, kde mi Libor vylíčil, co se stalo. Jeho bývalá, kterou si chtěl vzít, ho těsně před svatbou podváděla.

Miloval ji a děsně mu ublížila. Sice jsem ocenila, že mi to konečně řekl, ale já nejsem ona. Já se šla jen bavit. Mám ho moc ráda, ale když se takhle zachoval, nejsem si jistá, že mi někdy vůbec bude chtít věřit. Jak může takový vztah fungovat?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články