Miroslav (62): Manželka miluje hádky. Mezi lidmi mi tím dělá jen ostudu

Miroslav (62): Manželka miluje hádky. Mezi lidmi mi tím dělá jen ostudu
Zdroj: Freepik

Pan Miroslav si před třiceti lety vzal báječnou ženu. Teď je z ní ale protivná paní, která se hrozně ráda hádá. Tato příšerná vlastnost jim ničí nejen klidné stáři, ale pan Miroslav se už za Ivanu začíná na veřejnosti stydět.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 20. 03. 2022 09:30

S Ivanou (60) jsme svoji víc jak třicet let. Když jsme se brali, byli jsme hrozně zamilovaní, ale postupně láska vyprchala. Zejména v posledních letech. Hlavní příčinou je její nová vlastnost – ráda se hádá a s kýmkoliv.

Ivana miluje hádky

Začíná to být opravdu neúnosné, vůbec nechápu, kde se to v ní vzalo. Před třiceti lety jsem si bral velmi éterickou, krásnou a milou ženu. Teď ji rozhodně nepoznávám. Stala se z ní zlá a zapšklá stará paní, která nechová lásku k nikomu. A už ani ke mně.

Její oblíbená činnost je hádat se s kýmkoliv a při jakékoliv příležitosti. Ať je to mladý muž, co ji nechce pustit v tramvaji sednout, nebo žena, které vybírání peněz z bankomatu trvá déle, než by se Ivaně zamlouvalo. Většinu času jsem těchto scén ušetřen, ale nedávno jsem byl svědkem takového výstupu, že jsem tomu prostě nemohl uvěřit.

Pohádala se s prodavačkou

Byli jsme zrovna na větším nákupu v obchodě, když se to stalo. Konečně jsme našli všechno, co jsme potřebovali a zamířili jsme k pokladnám. Tam se objevil první zádrhel - naprosto neuvěřitelná fronta. Já jsem se v klidu opřel o madla vozíku a začal si hrát na mobilu. Pro Ivanu to byl signál začít reptat.

„To snad není možný, proč tady musí být tolik lidí. To nemůžou otevřít víc pokladen, obzvlášť v téhle době. Ještě se tady nakazíme," nadávala a bylo na ní vidět, jak je čím dál tím víc naštvaná. Mračila se a neustále poklepávala nohou. Když jsme konečně přišli na řadu, úplně to v ní vřelo. A když nebohá prodavačka Ivaně oznámila, že zapomněla zvážit mandarinky, bylo jasné, že přijde scéna.

Dělá ostudu mě i sobě

„Jak zvážit mandarinky, je to přece vaše práce, vy je zvažte. Nikde o nějakém vážení nebyla ani zmínka," řvala Ivana. Paní prodavačka jí slušně oznámila, že pro takové případy mají váhy kousek od pokladen a jestli by tam nemohla zajít. „Ne, nemohla, nebudu dělat vaši práci," nadávala Ivana. Prodavačka už naštvanějším hlasem Ivanu znovu poprosila a dodala, že za námi je spousta lidí a že by bylo fajn, kdyby nezdržovala frontu.

To Ivanu nadzvedlo ještě víc. „Já že zdržuji frontu? To je váš problém, že je tu tolik lidí. Máte otevřených málo pokladen. Je to neskutečný obchod," rozjela se. „A já už tady nikdy nakupovat nebudu, když se tak chováte ke svým zákazníkům!“ Řekla mi, ať zboží nechám na pásu a že odcházíme. Byl jsem tak konsternovaný z toho, co se stalo, že jsem ani neprotestoval. Až zpětně je mi z jejího chování trapně, dělá ostudu nejen sobě, ale i mě. Jenže vůbec nevím, jak to řešit.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články