Milan (36): Manželčina slabost pro nakupování nás dostala do úzkých. Musel jsem se uchýlit k drsnému řešení

Milan (36): Manželčina slabost pro nakupování nás dostala do úzkých. Musel jsem se uchýlit k drsnému řešení
Zdroj: Pixabay

Milan je nešťastný z chování své manželky. Ta stále nepochopila, že se musí po narození dvojčat trochu uskromnit, a dál si kupuje hromady oblečení. Proto se Milan rozhodl vyřešit situaci dost radikálním způsobem.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 07. 2021 08:00

Manželka Valérie (33) si vždycky zakládala na tom, aby chodila dobře oblékaná. Když šla sportovat, musela mít všechno značkové. Jakmile jsme vyráželi do společnosti, mohla si vybírat z bohatého šatníku. Za oblečení dokázala utrácet tisíce. Teď máme dvě děti a je třeba utáhnout opasky. Ovšem jsem jediný, kdo to chápe.

Přišel čas začít více šetřit

Dokud jsme z výplaty hradili jen nájemné a jídlo, dalo se krásně vyžít. Zbývalo dost peněz na naše koníčky. Jak jsem předeslal, Valérie miluje oblečení. Já měl vždycky slabost pro hodinky. Mám doma sbírku jak těch elegantních, tak těch sportovních. Každý rok si jedny koupím. Když nastal čas založit rodinu, začal jsem více šetřit.

Dával jsem si pozor, za co utrácím, a vždy přemýšlel, zda vysněnou věc potřebuji. Chtěl jsem být na příchod dětí dobře připraven. Peníze v tom hrály velkou roli. Vzhledem k tomu, že manželka přivedla na svět dvojčata, museli jsme všechno kupovat dvakrát. On takový kočárek pro dvojčata stojí jako týden pro dva u moře.

Ze začátku jsme se na výbavě pro dětičky podíleli. Já koupil kočár a postýlky. Valérie oblečení a ostatní výbavu. Vždycky si ale stihla pořídit i něco pro sebe. Kojenecké šaty, boty a kabelku. Ze začátku jsem se k tomu nevyjadřoval. Přece jen ještě brala výplatu a finančně jsme nestrádali. Horší to bylo, když porodila. Brala jen mateřskou, což nebyl žádný zázrak.

Manželka utrácela a dostala nás do potíží

Měl jsem špatné spaní, protože jsem pořád počítal, jestli vyjdeme. Z nájemného se stala hypotéka, k tomu auto na splátky a dvě malé děti. Měl jsem v hlavě představu, kde se uskromníme. Bylo mi jasné, že si nové hodinky nějaký ten pátek nekoupím. Oželíme také časté návštěvy restaurace a budeme více nakupovat ve slevách.

Valérie ale utrácela vesele dál. Během prvních čtrnácti dnů prošustrovala mateřskou za bůh ví co. Začala si říkat o peníze. Maskovala to za potřeby pro děti. Na to jsem nikdy neřekl ne. Vzhledem k tomu, že nekojila, museli jsme pořád kupovat umělé mléko. O jeho ceně raději pomlčím. Netušil jsem ale, že mi manželka lže. Ona utrácela i dost za sebe.

Za co jiného než za oblečení. Když jsem zjistil, že si koupila běžecké boty za tři tisíce, málem jsem dostal infarkt. ,,Zbláznila ses? Na co je teď potřebuješ? Na těch tvých pět kilometrů takhle drahé boty? Koukej je vrátit,“ nadával jsem. Boty sice vrátila, ale peníze obratem utratila jinak. Kvůli jejímu nezodpovědnému chování jsme se jeden měsíc dostali do úzkých.

Musel jsem přijít s drsným řešením

Do výplaty zbývaly dva týdny a já měl na kontě už jen dva tisíce korun. Vjel do mě vztek, který jsem si vylil na manželce. ,,Kdybys pořád tolik neutrácela, mohli jsme krásně vyjít. Musíš s tím přestat, nebo nás dostaneš do problémů,“ křičel jsem na ni. V danou chvíli se zdálo, že to chápe. Ten měsíc jsme nakonec zvládli, i když to bylo těžké. Následující tři sekala latinu.

Jenže pak do toho spadla znovu. Každý měsíc utratí mateřskou za hadry a přijde jí to v pořádku. Nebýt toho, že se skvěle stará o naše děti, už bych hledal pomoc u odborníka. Musel jsem přejít k drsnějšímu řešení. Žena píše nákupní seznam a nakupovat chodím já. Peníze už jí nedávám. Netušil jsem, že v jejím věku ji budu učit hospodařit s penězi.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články