Maxmilián (46): Našel jsem si novou partnerku, ze všeho nejraději ale má moje peníze

Maxmilián (46): Našel jsem si novou partnerku, ze všeho nejraději ale má moje peníze
Zdroj: Freepik

Maxmilián se už jednou spálil. Bývalá žena nebyla vzornou matkou, ani manželkou. Po rozvodu nemohl dlouho narazit na normální ženu. Pak potkal Hedviku a byl v sedmém nebi. Už po roce vztahu čekali dítě. Po porodu se ale Hedvika změnila. Její hlavní starostí jsou jeho peníze.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 07. 2021 08:00

Jsem jednou rozvedený a podruhé ženatý. S první ženou Markétou (44) jsme si nerozuměli v životních otázkách. Moje druhá žena Hedvika (34) je pro změnu vypočítává. Shodneme se na mnoha věcech, ale co se týče peněz, každý jsme na jiné lodi.

Mám rád luxus a přepych

Markéta na rozdíl od Hedviky vydělávala víc jak sto tisíc měsíčně. S mým příjmem, který byl vyšší o padesát tisíc, jsme si žili na vysoké noze. Dvakrát do roka jsme jeli na drahou dovolenou. Náš byt byl zařízen v luxusu a přepychu. Možná budu působit povrchně, ale já to mám prostě rád. Umím si na to vydělat. Tak proč si nežít jako král?

Z předchozího manželství mám syna. I na Filipovi (9) je znát, že je z bohaté rodiny. Ve škole mu všichni závidí. Má vždy ten nejlepší telefon a drahé boty. Chodí do anglické školy, která je také nákladná. Markéta ale nebyla dobrou matkou. Vždycky pro ni bylo důležitější jít na večírek, než se starat o syna. Raději mu zaplatila chůvu a šla se bavit.

Mě to vadilo, takže ve chvíli, kdy chodila domů opilá a byla cítit cizím mužem, jsme šli od sebe. Ve své podstatě to ani nezastírala. Byla zaslepená penězi a přepychem. Vyhádala si střídavou péči, takže na syna měla nadále vliv. Dobrá, je to matka, takže to tak je asi v pořádku. Já jsem pak dlouho hledal ženu, která by vyhovovala mým představám.

Učarovala mi obyčejná prodavačka

Po několika nepodařených pokusech se na mě usmálo štěstí v podobě prodejkyně ojetých vozidel. Otec si chtěl pořídit auto z bazaru a mě si vzal jako poradce. Hedvika mě očarovala svým kukučem a absolutní bezprostředností. Otec si vzal pár dní na rozmyšlenou. Od Hedviky dostal vizitku, ze které jsem si hned opsal číslo.

Stačilo pár schůzek, abych zjistil, že jsem po uši zamilovaný. Rok se s rokem sešel a my jsme bydleli spolu. Hedvika přišla, jak se říká, s holým zadkem. Po mém boku nabyla luxusu, o kterém se jí ani nesnilo. Po roce zjistila, že je těhotná. Já jsem si druhé dítě přál. A to, že se narodila holka, byl pro mě splněný sen. Jenže i Hedvika měla problém být na mateřské.

Začala se dost podobat Markétě. Pro dceru chtěla chůvu, doma nic nedělala, prý ať někoho zaplatím. Tři roky nadávala, jaká je to otrava starat se o dítě. Nepoznával jsem ji. Buď se velmi rychle změnila, nebo odkryla pravou tvář. Melánie šla do školky a já se těšil, že Hedvika půjde zase do práce a něco si vydělá.

Šla jen po mých penězích

Jaký šok jsem zažil, když mi oznámila, že do práce nepůjde. „Vyděláváš tolik, že je to zbytečné. Dám si ještě rok dva pauzu," řekla, jakoby se nechumelilo. „A to mám jako všechno platit sám?" zeptal jsem se překvapeně. „Jistě. Jsi hlava rodiny, tak se koukej otáčet," řekla arogantně. Když jsem jí řekl, že platím skoro dvacet tisíc alimenty na syna, neslyšela na to.

Zmínil jsem i soukromou školu pro syna, ta vyjde ročně na dvě stě tisíc, ale jí to také nezajímalo. Takže já chodím do práce, platím všechno, včetně jejích závazků a poplatků. Ona si vesele chodí a utrácí z účtu, kam jsem jí já hlupák dal přístup. Budu muset udělat tvrdý krok. Přístupy sebrat a hnát Hedviku do práce. Někdy si na Markétu ještě rád vzpomenu...

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články