Josef (27): Přítelkyně je posedlá nakupováním z teleshoppingu. Musel jsem ji obelstít

muž
Zdroj: Freepik.com

Pan Josef musel doma se svojí přítelkyní Věrou řešit nepříjemnou situaci. To, že zcela propadla nakupování přes teleshopping, si uvědomil ve chvíli, kdy už doma nebylo k hnutí přes nakoupené věci. Požádal ji, aby toho nechala, že ty věci nepotřebují a stojí to zbytečně moc peněz. Věra ho neposlechla. Našel nakonec způsob, jak ji přesvědčit?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 09. 2020 11:00

O ženách je všeobecně známo, že velmi rády nakupují. Moje přítelkyně Věra (25) je typická žena. Velmi ráda si nakupuje oblečení a kosmetiku. Nedávno ale objevila kouzlo teleshoppingu a mám strach, že se jí to vymklo z kontroly.

Nejdřív mi to nevadilo

Začalo to velmi nevinně. Běžela reklama na domácí mop. Vypadal velmi prakticky, jeho hadr byl pratelný, stačilo z nádržky postříkat podlahu a setřít. Byly dva za cenu jednoho. Rozhodla se, že ho koupí. Byla velmi nadšená z toho, jak celý systém funguje. Za tři dny byl mop doma a musím říct, že i mě se jeho používání zalíbilo. Další dny byly v akci parní mopy, parní čističe. Nevadilo mi, že si chce domácí práce zpříjemnit, takže si je také pořídila. Že má asi problém, jsem poznal, když si začala velmi pečlivě hlídat, kdy teleshopping poběží.

Seděla u televize, zapisovala si nabídky a objednávala jak vzteklá. Nejdřív to ještě bylo tak, že se chodila poradit, zdali to vážně potřebujeme. Když jsem jí naposledy naznačil, že už toho máme víc než dost, začala to dělat bez mého souhlasu. Už ani neřešila, zdali to potřebujeme nebo ne. A cena? Tak ta už ji nezajímala vůbec. Všechno, co tam prodávají, je přeci výhodné.

Stala se z toho závislost

Skupovala šperky, hrnce, pánve. Musel jsem do toho zakročit, protože nás to začínalo stát dost peněz. Ona totiž taková čistička vzduchu už něco stojí, hlavně, když objednala dvě. Doma se nám věc hromadily, ale některé byly ještě v krabicích, ani je nepoužila. Jen kupovala další nepotřebné věci. Musel jsem jí vyloženě požádat, aby toho nechala. Jenže ona už tím byla zcela posedlá. Snažil jsem se ji brát co nejvíc ven, aby zase žila normálně. Jakmile přišla z práce, seděla u televize a hltala nesmyslné nabídky. Jednou mě dokonce požádala, abych jí na to půjčil peníze, protože ona už je na nule. To mě naštvalo. Bylo to velmi nezodpovědné. Nic jsem jí samozřejmě nedal. Použil jsem trochu ošklivé výhružky, že pokud toho nenechá, odejdu od ní. To se jí samozřejmě nelíbilo, protože ona to, co dělá, neviděla jako problém. Její matku jsem v lásce neměl, ale musel jsem jí to zavolat, protože nejlíp věděla, jak na ní. Věra svoji matku vždycky poslechla.

Pozval jsem ji k nám na kávu a pak jsem si vymyslel pracovní schůzku a nechal je tam o samotě. Zabralo to. Když jsem přijel, polovina věci byla pryč. Volal jsem její matce a ta mi řekla, že by mělo být po problému. Dokonce co šlo ještě vrátit, poslala firmě zpět. Takže jí za to vrátí peníze. Doufejme, že už bude od nakupování klid.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články