Sabina (24): Máma mé nejlepší kamarádky mi nabídla práci. Díky tomu vím, jak o své dceři mluví

Sabina (24): Máma mé nejlepší kamarádky mi nabídla práci. Díky tomu vím, jak o své dceři mluví
Zdroj: Freepik

Sabina přijala pracovní nabídku od mamky své nejlepší kamarádky Lucky. Práci si zamilovala, ale vadí jí jedna věc. A to fakt, jak se Petra vyjadřuje o své dceři. Sabina zvažuje, jestli to má kamarádce říct.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 02. 2022 10:00

Poslední rok jsem měla smůlu na práci. Kamkoliv jsem nastoupila, tam jsem po chvíli končila. Mohl za to covid. Už jsem si zoufala, že snad nikdy nikde nevydržím. Pak mi máma mé nejlepší kamarádky Lucky nabídla práci u sebe ve firmě. Všechno je skvělé. Až na jednu věc. Petra o Lucce nemluví zrovna tak, jak by máma o svém dítěti měla.

Začala jsem pracovat ve firmě kamarádčiny matky

Petra (55) vlastní firmu. Když se jí Lucka svěřila, jaké mám problémy s nalezením práce, hned druhý den mi volala. ,,Jestli máš zájem, můžeš nastoupit ke mně. Zrovna hledáme pomocnou sílu,“ nabídla mi. Petřina firma vyrábí na zakázku různé vzdělávací programy, loga a pomáhá se zakládáním webových stránek.

Ve firmě pracují převážně ženy. Už po pár týdnech v novém zaměstnání jsem byla naprosto unesená. Náplň práce byla rozmanitá a já věděla, že se toho hodně naučím. Petra je pohodová ženská, se kterou jsem si vždycky měla co říct. Její podřízené jsou ženy ve věku 25 až 50 let. Na kolektiv si tedy stěžovat nemůžu.

A na peníze už vůbec ne. Když mi na účtu přistála první výplata, nestačila jsem se divit. ,,Jsi vážně talentovaná,“ řekla mi Petra na face to face schůzce. ,,Lucie by se od tebe mohla učit,“ pronesla poněkud jízlivě. Lucie se živí jako kosmetička, což jsem pochopila, že Petře zrovna nevoní. ,,Nevím, proč je to takové budižkničemu,“ pokračovala.

Petra o své dceři nemluví vůbec hezky

,,Já myslím, že je Lucka dobrá v tom, co dělá,“ hájila jsem kamarádku. ,,Já si to teda nemyslím. Rýpat se ženským v obličeji není žádné umění,“ odvětila a já pochopila, že Petra hrdostí na dceru zrovna nepřekypuje. To ale nebylo všechno. Při jednom společném obědě se některé kolegyně chlubily svými potomky.

,,Náš Ríša se bude ženit,“ pronesla Božena. Petra si odfrkla. ,,Tak toho já se asi nikdy nedočkám. To moje dítě není schopné si najít ani normálního chlapa,“ poznamenala jedovatě a mně bylo Lucky najednou líto. ,,Teď se tahá s nějakým motorkářem. Co z toho asi bude? Ta holka je fakt zklamáním,“ pokračovala a já chtěla odejít od stolu. ,,Kdyby byla jako ty, Sabčo, to by bylo něco,“ mrkla na mě.

,,Myslím, že Lucku podceňuješ. Má práci, která ji baví. A co se týče Tomáše, myslím, že je to milej chlap,“ postavila jsem se za Lucku. ,,Jenže to někdy nestačí. Nemá ani pořádnou práci,“ házela dál špínu na Lucku. Ostatní kolegyně Petře přitakávaly a společně její dceru pomlouvaly. Bylo mi z toho úzko. Lucka je totiž vážně skvělý člověk.

Váhám, jestli to mám kamarádce říct

Když mi Lucka volala, jestli skočíme na skleničku, cítila jsem se divně. "Mám jí říct, jak o ní její máma mluví?" honilo se mi hlavou cestou za kamarádkou. Přišla veselá a nadšená, protože si do salonu koupila nové křeslo. ,,Teď u mě budou klientky jako v bavlnce,“ těšila se. ,,Co je? Jsi nějaká zaražená?“ poznala, že nejsem ve své kůži.

,,Co máma? Neprudí tě moc?“ zjišťovala. ,,Ne, v práci je to skvělý,“ mlžila jsem. ,,Mám novinku,“ pronesla. ,,Tomáš mě požádal o ruku. Budeme se brát. Půjdeš mi za svědka?“ kvílela. ,,Gratuluju!“ vyskočila jsem radostí a objala ji. Záhy mi ale došlo, jak o něm Petra mluvila. Lucie se to chystá mámě říct. A já váhám, jestli se mezi ně mám motat, nebo ne. Copak takhle může mluvit máma o vlastním dítěti?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články