Ženatý se závazky: Jak dnes žijí pohodový Steve a šílená Marcy ze sousedství?

Ženatý se závazky: Jak dnes žijí pohodový Steve a šílená Marcy ze sousedství?
Zdroj: Profimedia

David Garrison a Amanda Bearse představovali v seriálu Ženatý se závazky o něco normálnější protipól ústřední rodiny Bundů. Jak dnes žijí představitelé Steva a Marcy Rhodesových?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 09. 10. 2021 15:00

Slavný sitcom Ženatý se závazky, který vznikl jako parodie na hřejivé rodinné seriály, sice stál na bizarních příhodách a hláškách životního ztroskotance Ala Bundy a jeho vypečené rodiny, ale představil také řadu nezapomenutelných vedlejších postav. Takoví byli třeba sousedé Steve a Marcy Rhodesovi v podání Davida Garrisona a Amandy Bearse, kteří představovali bankéře a příslušníky vyšší společenské třídy. Lidově řečeno snoby.

David Garrison alias soused Steve

David Garrison se narodil 30. června 1952 v New Jersey a letos oslavil 69. narozeniny. Herectví se začal věnovat už na střední škole a nejvíc mu k srdci přirostlo divadlo. I to vlastně může za fakt, že kultovní sitcom Ženatý se závazky opustil už po čtyřech sezonách. Steve měl dost života s militantní feministkou a manipulátorkou Marcy a odešel pracovat jako lesní strážce do Yosemitského národního parku. David se zase potřeboval vrátit k hraní před publikem v divadle. Jeho nejslavnější divadelní rolí je patrně Čaroděj v úspěšném broadwayském muzikálu Wicked.

 

View this post on Instagram

 

Příspěvek sdílený KC (@justkc11)

Soukromý život Davida Garrisona je tak trochu oříšek, sám o něm nemluví a i bulvár jej nechává žít. Jeho manželkou je Patricia Ben Peterson, která se sice také věnuje herectví, ale víc ji naplňuje péče o seniory.

Amanda Bearse alias sousedka Marcy

Amanda Bearse se narodila 9. srpna 1958 na Floridě. Feministka a manipulátorka Marcy ze sitcomu Ženatý se závazky je její nejslavnější rolí. A přesto že ubohého Steva drtila čím dál víc, ve skutečném životě jsou přátelé. Amanda se dokonce s Davidem setkává dodnes. Jen se, na rozdíl od svého seriálového manžela, po konci slavného sitcomu s hereckou kariérou rozloučila. Přešla za kameru a na kontě má režii desítek epizod různých seriálů, včetně Ženatého se závazky nebo Deníku zasloužilé matky.

 

View this post on Instagram

 

Příspěvek sdílený Keith Muise (@80summercamp)

Amanda Bearse je lesbička. Otevřeně o tom promluvila již v roce 1993 a stala se tak jednou z prvních žen ve veřejném prostoru, která to na sebe prozradila. Krátce předtím si adoptovala holčičku Zoe a prý ji právě tahle zásadní životní událost přiměla ke coming outu. V roce 2010 se vdala za Carrie Schenken a společně si pak adoptovali další dítě, jehož jméno ale nezveřejnily.

Letos se Amanda vrátila k herectví a čeká ji komedie Bros, první film velkého hollywoodského studia Universal, který bude mít v hlavních rolích pouze homosexuální herce a herečky.Říkala jsem si, možná to prostě zkusím a uvidíme, co se stane. A dokud to bude zábavné a vzrušující, budu se toho držet. Znovu se dobře bavím. Je to opravdu tak dlouhá doba a já jsem si neuvědomila, jak moc mi to chybělo,“ komentovala Amanda návrat k herectví pro web Deadline.com.

Zdroje informací:

CSFD.cz: David Garrison, Amanda Bearse

Wikipedia.org: David Garrison, Amanda Bearse, Patricia Ben Peterson

Deadline.com: Billy Eichner’s ‘Bros’ Rom-Com Adds Traiblazing ‘Married… With Children’ Actress Amanda Bearse

News.amomama.com: Glimpse into Married… with Children’s Amanda Bearse’s Life with Lesbian Partner & Kids

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články