Jak dnes žije zpěvačka Cher: Je prý stále těžší a těžší se na sebe dívat do zrcadla

Jak dnes žije zpěvačka Cher: Je prý stále těžší a těžší se na sebe dívat do zrcadla
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain
"Dívka může čekat na toho pravého, to ale neznamená, že si během toho nemůže užívat s těmi 'nepravými'."
"Byla jsem chudá i bohatá (bohatství je lepší). Zažila jsem mládí i stáří (mládí je lepší).""Jestliže umíte skvěle líbat, získali jste mou pozornost."
"Miluji duchy, dokonce je mám radši než některé lidi."
+ 2 fotky+ 3 fotky

Zpěvačka Cher nedávno oslavila 75. narozeniny a pořád je právem nazývána bohyní populární hudby. Patří k největším stálicím hudebního průmyslu a svými úspěchy připravila půdu pro Madonnu či Beyoncé. Stala se také symbolem emancipace a nadčasovou módní ikonou. Co však předcházelo zrodu hvězdy?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 07. 2021 14:00

Poprvé se Cher proslavila v šedesátých letech, kdy zpívala se svým tehdejším manželem Sonnym Bonem. Byl to jeden z nejlepších párů showbyznysu a jejich song I Got You Babe se hraje dodnes. Po rozvodu se zpěvačka vydala na sólovou dráhu, během níž se jí podařilo prorazit hned s několika hity. Jedním z prvních byl Bang Bang (My Baby Shot Me Down). V osmdesátých letech se angažovala i v herectví a opět úspěšně. Za film Pod vlivem úplňku z roku 1988 získala dokonce Oscara.

Cher vyrůstala v chudobě

V současnosti se majetek Cher odhaduje na 350 milionů dolarů. A do důchodu se ještě rozhodně nechystá. „Celý život jsem se snažila neztratit energii. Mnoho dvacetiletých děvčat by dnes nezvládlo to, co jsem musela během své kariéry stihnout,” řekla zpěvačka pro list The Guardian. Dnes si tak může dovolit vše, po čem zatouží.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený BelasBraut (@belas_braut)

Vždy tomu ale tak nebylo. Její matka Georgia Holt otěhotněla ve dvaceti. Byla rozvedená a bez peněz. O něco později přiznala, že v zoufalství pomýšlela i na potrat. Naštěstí od toho upustila, a když se Cher v roce 1946 narodila, umístila ji do sirotčince. V jejich rodině je to stále citlivé téma, a to i přesto, že si budoucí zpěvačka pobyla v tomto zařízení jen několik týdnů. Georgia se pro ni totiž vrátila. Už ji byla schopna uživit, ale za cenu velkého odříkání. Vzpomínám si, že jsem se strašně styděla za své oblečení. Neměla jsem ani pořádné boty. Prostě na to nebyly peníze,” řekla zpěvačka pro Vanity Fair.

Dyslektička Cher

Aby toho nebylo málo, měla Cher i velké problémy s učením. Ve své autobiografii The First Time (Poprvé) uvedla, že četla velmi pomalu, což jí ztěžovalo vypracování domácích úkolů. Na štíru byla i s matematikou. Prý za to mohla dyslexie a dyskalkulie. Většinu věcí tak pochytila z pouhého naslouchání. Bohužel se ale nevyhnula tomu, aby opakovala několik tříd. Střední školu již nedokončila.

Že něco nebylo v pořádku, si uvědomila až po narození syna Chaze, který měl ve škole úplně stejné potíže. Rozhodla se proto vyhledat pomoc u odborníků, kteří jí sdělili, že jde o dyslexii.Konečně jsem to pochopila,” vyjádřila se poté zpěvačka. „Už jsem věděla, proč jsem ve škole tolik trpěla. Všechno to do sebe zapadlo.”

Nízké sebevědomí zpěvačky Cher

Zdálo by se, že po tolika úspěších bude mít Cher alespoň nějaké ego. Opak je však pravdou. Neustále se podceňuje. V roce 2013 se jí moderátor stanice CBS Anthony Mason zeptal, z čeho vůbec ono podceňování pramení. „Asi z toho, že vlastně nejsem fanouškem sebe sama,” odpověděla zpěvačka.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cher (@cher)

O pár let později rovněž prozradila, že je deprimující pozorovat, jak stárne. Je prý stále těžší a těžší se na sebe dívat do zrcadla.A kdybych si na narozeninový dort nasázela sedmdesát svíček, tak z toho by mne rovnou trefilo,” dodala s úsměvem.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Cher

Vanityfair.com: Forever Cher

Grunge.com: The Truth About Cher’s Tragic Childhood

Theguardian.com: Cher at 74: 'There are 20-year-old girls who can’t do what I do’

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články