Denisa (40): Exmanžel nesnesl, že jsem si našla přítele. To, co mu provedl, je skoro na žalobu

Denisa (40): Exmanžel nesnesl, že jsem si našla přítele. To, co mu provedl, je skoro na žalobu
Zdroj: Freepik

Denisa si prošla rozvodem, který způsobila manželova nevěra. Přesto se jí podařilo celou situaci ustát se ctí, a dokonce si po čase také někoho našla. To ale vadilo jejímu exmanželovi.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 06. 2021 13:00

Manželství s Pavlem (43) bylo po celou dobu poklidné. Hádali jsme se asi jako každý normální pár. Nikdy jsme neměli větší problémy. Nedá se ale čekat, že po dvaceti letech bude všechno stejně krásné jako na začátku.

Manžel si našel milenku

Když jsem před pěti lety zjistila, že má Pavel poměr s mladší ženou, nepanikařila jsem. I přes tuto skutečnost bylo doma všechno v pohodě. Pavel zastával roli manžela i otce na výbornou. Nechtěla jsem dělat scény a všechno pošlapat. Neřekla jsem mu, že to vím, a dál jsem se chovala jakoby nic. Doufala jsem, že až se vyblbne, tak toho nechá.

Jenže to se nestalo a on se mi po roce, co jsem o milence věděla, k nevěře přiznal. Bohužel současně s tím mi oznámil, že se chce rozvést. Měla jsem v krku velký knedlík, který jsem nedokázala spolknout. Přesto jsem zachovala chladnou hlavu a v klidu jsme se rozvedli. Musela jsem myslet hlavně na naši dceru Lilianu (8). Před ní jsem o otci mluvila jen v dobrém. Uvnitř jsem se ale užírala.

Až po čase mi došlo, že je všechno pryč a já musím začít znovu. Pavel se nastěhoval k Elišce a zdál se být šťastný. Já mu to nakonec přála, protože jsem věděla, že my dva jsme spolu to nejlepší už zažili. Lilianu jsme si střídali po týdnech. Ta o Elišce mluvila moc hezky. I s ní jsem musela přijít do kontaktu. Čas od času vyzvedávala dceru ze školy, a pak ji vezla ke mně.

Exmanžel zjistil, že mám přítele

Kamarádky z nás sice nebyly, ale bavila jsem se s ní normálně. Tak to fungovalo dva roky. S Pavlem jsme též najeli na přátelskou vlnu. Nejednou se mi přiznal, že je moc rád, jak jsem to celé vzala. Byla jsem na sebe hrdá. Nakonec se usmálo štěstí i na mě. Znovu jsem se zamilovala. S Liborem (45) jsme nikam nespěchali. Člověk už je po rozvodu trochu opatrný.

Jednou jsem se zmínila před Pavlem, že někoho mám. Jeho reakce byla nečekaná. ,,To snad nemyslíš vážně? Tos mě asi moc nemilovala, když sis hned někoho našla,“ běsnil. ,,Dovol mi, abych ti připomněla, kdo z nás opustil rodinu,“ uzemnila jsem ho. ,,Takže teď bude mít Lili jako dva tatínky? Nebo jak si to představuješ? A to bude spát v mojí posteli?“ nadával Pavel.

,,Tu postel jsem vyhodila. A uklidni se, mám také právo na nový vztah, nemyslíš?“ hájila jsem se. Pavel z toho byl dost rozčarovaný a bylo znát, jak mu to nesedlo. Já si dál užívala vztah s Liborem a doufala, že to Pavel pochopí. Po nějaké době se ale začal chovat jako malé dítě. Zjistil si, s kým chodím, a Liborovi naboural život.

Nesmířil se s tím, že umím žít bez něj

Do firmy, kde můj přítel pracuje, začal posílat anonymní dopisy, aby Libora vyhodili. Zjistil si, kde bydlí. Nejednou přišel Libor domů a měl před dveřmi vysypané cizí smetí. Pak to zašlo opravdu daleko. Pavel, nebo my si myslíme, že to byl on, poškrábal Liborovi auto. A co hůř, propíchal mu gumy a ulomil zadní SPZ.

Během rozvodu jsem se chovala rozumně a nedělala scény. Teď už toho mám ale vážně dost. Zajela jsem za Pavlem a udělala mu scénu jako hrom. K mému údivu stála Eliška na mé straně. Pavel se nedokáže smířit s tím, že dokážu žít i bez něj.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články