Darina (29): Opustila jsem svou první lásku, teď toho hořce lituji. Ale to ještě není to nejhorší

Darina (29): Opustila jsem svou první lásku, teď toho hořce lituji. Ale to ještě není to nejhorší
Zdroj: Unsplash

Darina chodila s Oliverem 13 let. Když se měli brát, právě v ten moment zpanikařila. Dostala strach, jestli je rozumné vdát se za první lásku. Místo svatby se konal rozchod. Dnes je Oliver šťastný s její mladší sestrou a Darině došlo, že ho pořád miluje. Nikdy svého rozhodnutí nepřestane litovat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 05. 2022 10:00

Teď už vím, že jsem udělala největší chybu svého života. Opustila jsem svého přítele Olivera (31). Nebyla jsem si zkrátka jistá, jestli je ten pravý. Dnes s ním žije moje sestra Hedvika (25). Budou se brát a já se s tím nedokážu smířit.

Opustila jsem svou první lásku

S Oliverem jsme spolu chodili od mých šestnácti let. Byl pro mně první velkou láskou. Během společně strávených let jsme si náš život naplánovali. Nejdřív domeček, pak kupa dětí. Před třemi lety jsme se měli brát. A já zpanikařila. Najednou jsem si nebyla jistá, jestli je rozumné vzít si ho. V hlavě mi nastal zmatek.

Vážně si chci brát svou první lásku? To už nikdy nepoznám jiného muže? To a mnohem více se mi honilo hlavou. Jako kdybych si tím krokem nebyla jistá. A tak jsem cukla. Zrušila jsem svatbu a s Oliverem se rozešla. Ten absolutně nechápal, co se stalo. „Vždyť se máme rádi, proč to děláš?" ptal se mě, když jsem ho soukala ze dveří.

Pár měsíců se mě snažil získat zpět a pochopit, proč jsem náš vztah ukončila. Já byla přesvědčená, že dělám dobře. Na nějaký čas jsem se uzavřela. Jak před kamarády, tak před rodinou. Potřebovala jsem si to v hlavě srovnat. Ze své ulity jsem vylezla téměř po půl roce. A nestačila se divit, co všechno se mezitím stalo.

Mladší sestra si začala s mým přítelem

Moje mladší sestra Hedvika začala chodit s Oliverem. Svěřila se mi s tím, sotva jsem se jí poprvé ozvala. „S Oliverem? S mým Oliverem?" divila jsem se. „To sis nemohla vybrat někoho jiného?" zuřila jsem. „Bylo to neplánované," začala s vysvětlováním. „Když jsi ho nechala ze zlomeným srdcem, vyhledal mě," začala vysvětlovat, jak k tomu došlo.

„Byl z vašeho rozchodu na dně. Hledal u mě útěchu a chtěl, abych ti domluvila. Ty jsi ale odmítala moje hovory. Nešlo s tebou mluvit," sdělila mi. „A pak? Pak si po něm prostě skočila?" udeřila jsem na ni. „Neskočila. Vídali jsme se celkem často, potřeboval utěšit. Nakonec se ukázalo, že máme hodně společného a přeskočila jiskra," přiznala se.

Byla jsem v šoku. Hedvika se mi snažila vysvětlit, jak to bylo a prosila mě, abych se nezlobila. „Byl už volný. Už přece nebyl tvůj," hájila se. Musela jsem to vstřebat. Bylo to jako bodnutí nožem přímo do srdce. Hedvika přestala skrývat své city a otevřeně se mnou hovořila o jejich vztahu.

Rozchod byl ta největší chyba v mém životě

Začali společně chodit na rodinné oslavy. Rvalo mi srdce, když jsem je viděla. A ještě víc skutečnost, že vypadali vážně zamilovaně a spokojeně. A mě to došlo! Vždyť já ho pořád miluji. Nikdy jsem ani nepřestala. Jenže už je pozdě. Uběhly tři roky. Hedvika je těhotná a co nevidět se bude konat svatba.

Hedvice mám jít za svědka. Jsem z toho na dně. Jak jsem ho mohla nechat jen tak jít? Svou první velkou lásku? Pod tlakem emocí jsem se Oliverovi svěřila a požádala ho o druhou šanci. Odmítl mě se slovy, že Hedviku miluje a chce si ji vzít. Zbyly mi jen oči pro pláč. Je to celé moje vina. Teď se budu muset po zbytek života dívat na to, jak se milují. Nikdy si to nepřestanu vyčítat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články