Gábina (32): Oznámila jsem rodině, že se budu vdávat. Sestra se mnou od té doby nemluví

Gábina (32): Oznámila jsem rodině, že se budu vdávat. Sestra se mnou od té doby nemluví
Zdroj: Freepik

Oznámení o svatbě by mělo být radostnou událostí. Především, pokud se vám má vdávat sourozenec. Nastávající nevěsta Gábina se ale gratulace od starší sestry Martiny nedočkala. Jejich vztah se tím ocitl na bodu mrazu.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 03. 2022 10:00

Se starší sestrou Martinou (36) jsem si nikdy zvlášť nerozuměla. Od malička jsme spolu soupeřily, částečně za to mohli naši rodiče a částečně naše povahy. Když jsem nedávno přišla se zprávou, že se budu vdávat, sestra to nevzala nejlépe.

Zasnoubila jsem se jako první

Martina za sebou nemá moc dlouhodobých vztahů. Její milostný život je v podstatě jedna velká katastrofa. Všichni muži, se kterými kdy chodila, byli naprostí ztroskotanci. Málokdy jí vztah vydržel déle než rok. Já za sebou sice tolik románků nemám, zato jsem si našla muže, se kterým je mi opravdu dobře.

Když mě Ondřej před měsícem požádal o ruku, neváhala jsem ani minutu a řekla ano. Věděla jsem, že s ním chci strávit zbytek života. Naše zasnoubení bylo kouzelné a já se nemohla dočkat, až radostnou novinu sdělím všem našim známým a rodině. Všichni z nás měli radost. Tedy kromě jedné osoby, která by mi měla být nejblíž – mojí sestry.

Oznámení o zasnoubení jsme naplánovali na rodinný oběd, který se konal minulý víkend. Nemuseli jsme ani nic říkat, moje mamka si zásnubního prstenu hned všimla. „Vy jste se zasnoubili, no to je úžasné!“ radovala se. Celá rodina nám pogratulovala a vypadalo to, že všechno bude v pořádku. Ale nebylo.

Sestra moje zasnoubení nese velmi těžce

„A co ty, Martino, kdy ty se budeš vdávat?“ neodpustil si rýpnutí táta. Od té chvíle bylo na Martině vidět, že by nejraději pronesla nějakou kyselou poznámku, ale zůstala mlčet. Při obědě se pak rozhovor točil výhradně kolem naší svatby. Otázky se od rodičů hrnuly jak na běžícím páse. „Už máte datum svatby? A místo?“ pořád se vyptávali, zatímco Martina mlčela.

Dokážu si představit, co se jí honilo hlavou. Mladší sestra se bude vdávat dřív než ona. Určitě mi závidí a nedokáže to skousnout, protože od toho dne se mnou vůbec nemluví. Náš vztah se tak zase o něco zhoršil.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články