Vítek (30): Moje platonická láska zrušila zasnoubení. Ihned jsem jí vyznal své city a nestačil se divit

Vítek (30): Moje platonická láska zrušila zasnoubení. Ihned jsem jí vyznal své city a nestačil se divit
Zdroj: Freepik

Vítek má opravdu velkou smůlu. Když žena, kterou léta platonicky miloval, zrušila zasnoubení s dlouholetým přítelem, skákal radostí. Vycítil šanci se jí vyznat ze svých citů a konečně s ní začít chodit. Jenže to nedopadlo úplně podle jeho představ.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 04. 03. 2022 13:00

Pavlína (30) je láska mého života. Znám ji už deset let, potkali jsme se na vysoké škole a hned se z nás stali velcí kamarádi. Je vtipná, krásná a inteligentní. Byl jsem do ní po uši zamilovaný hned od začátku.

Pavlína žila ve šťastném dlouhodobém vztahu

Nikdy jsem ale neměl odvahu jí to říct. Už když jsme se poznali, měla dlouhodobého přítele. Byli nerozluční. Všichni společní kamarádi říkali, že tvoří přesně ten pár, který spolu zůstane až do smrti. Pavlína a Mirek zkrátka byli vzorem spokojeného vztahu dvou mladých lidí.

Já ale nikdy nepochopil, co Pavlína na Mirkovi vidí. Pro mě to rozhodně žádný sympaťák nebyl. Byl zvláštní, málo mluvil a když už něco řekl, bylo to vždycky něco urážlivého. Byl jsem ale jediný, kdo ho takto vnímal. Pro ostatní ztělesňoval Mirek záhadného charismatického drsňáka s krásnou přítelkyní.

Oznámila mi, že se zasnoubila

A tak moje láska k Pavlíně zůstala nenaplněná. Byla to bláznivá doba, nebyl jsem schopný myslet na jinou ženu, pro mě existovala jenom ona. Každá, kterou jsem poznal, prošla tvrdým srovnáním s Pavlínou, neprošla žádná. Proto jsem nikdy v dlouhodobém vztahu nebyl.

Největší rána pro mě přišla před rokem. Pavlína mi oznámila radostnou novinu, že ji Mirek požádal o ruku. „Jsem tak šťastná, už jsem si to přála strašně dlouho a teď se konečně vyslovil,“ volala mi celá nadšená. Já měl ale k radosti daleko. Věděl jsem, že pro mě bude Pavlína ještě víc nedostupná.

Když se s Mirkem rozešla, rozhodl jsem se jednat

Před pár dny se to ale změnilo. Mirek s Pavlínou zasnoubení zrušili a rozešli se. Pro všechny to byla velká rána. Nikdo to nečekal. Já se nicméně tetelil blahem, konečně jsem měl šanci Pavlíně říct, co k ní doopravdy cítím.

Nechtěl jsem zmeškat ani sekundu a hned, jak jsem se o jejich zrušeném zasnoubení dozvěděl, jsem běžel za ní. Vyznal jsem jí lásku, ale dostal jsem košem. „Promiň, nevím, jak ti to říct citlivě, ale teď opravdu není vhodná chvíle na to, abych s někým chodila. S Mirkem jsem žila dvanáct let. Není to pro mě lehké,“ řekla mi a mně došlo, jakou chybu jsem udělal. Teď už nemám šanci Pavlínu získat.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články