Otýlie (32): Neskutečně mě rozčiluje manželova sestra. Od všech jen bere, ale nic nikomu nedá

Otýlie (32): Neskutečně mě rozčiluje manželova sestra. Od všech jen bere, ale nic nikomu nedá
Zdroj: Freepik

Otýlie už se nemůže dívat na to, jak její švagrová Daniela vysává celou manželovu rodinu. Bere si peníze i od své matky, která sotva vyjde s důchodem. Když Magda dává peníze vnoučatům, Daniela nesmí chybět. Otýlie se to snažila změnit, ale tvrdě narazila.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 05. 2022 07:00

Když jsem si brala Gabriela (36) za manžela, měla jsem s jeho rodinou vcelku dobré vztahy. Poslední dobou mám problém jen s jeho sestrou Danielou (32). Neuniklo mi, že celou rodinu využívá a prochází jí to. Chci po manželovi, aby s tím něco udělal, ale ten se na to necítí.

Manželova sestra každého jen využívá

Když jsem švagrovou viděla poprvé, zdála se být fajn. Veselá kopa, kterou má každý rád. Její maminka Magda (64) dokonce Danielu dodnes někdy chová na klíně. Myslela jsem si, že se mají rády, a proto to dělají. Až později jsem pochopila, proč jí Daniela podlézá. Za to, že se s mamkou pomazlí a skočí k ní na oběd, kápne vždycky nějaká koruna.

Myslela jsem si, že mi do toho nic není a nechala jsem to být. Jenže jak ukázal čas, Daniela to takto dělá s každým členem rodiny. Jakmile je nějaká větší oslava, přijede se ukázat. A bankovky lítají vzduchem. Dělá to velmi fikaně. Jen tak mezi řečí zmíní, že viděla krásné boty, ale nemá na ně peníze. Pak se můžou všichni přetrhnout, aby jí je dopřáli.

Ke Gabrielovi se tak ale nikdo nechová. Naopak. Každý mu říká, že jako hlava rodiny se má otáčet a vydělávat. Mě to přijde jako holý nesmysl. Proč by i on nemohl dostat jen tak nějakou korunu? Není v jejich rodině o nic míň než slavná Daniela. Pořád jsem se držela, abych něco neřekla. Nedávná událost u tchýně mě ale rozčarovala.

Každý jí zobe z ruky

Jednou jsem přijela s dětma za Magdou. Je to skvělá a správná babička. Děti rozmazluje, tajně jim strká sladkosti. Starší dceři Lauře (9) sem tam dá padesátikorunu. Ta si ji doma hodí do prasátka a je šťastná, že se plní. Když Daniela viděla, že její máma strká peníze mé dceři, hned začala nenápadně žadonit.

„Já bych tak chtěla nové hodinky," pronesla. Magda se hned zeptala, kolik stojí. Daniela zacítila příležitost a začala s matkou manipulovat. Pak se obě ztratí za rohem a já vidím, jak jí Magda dává dva tisíce. Daniela pusinkuje Magdu a láskyplně děkuje. Jenže je to faleš. Sotva dostane, co potřebuje, už se balí a jede pryč.

To, že by Magda potřebovala posekat zahradu, nebo naštípat dřevo, už Danču nezajímá. A mě je z toho zle. Magdě pomáhá hlavně Gabriel a když nemůže on, jsem tu já. Nejde o to, že bych za to chtěla peníze. Vadí mi, že je Daniela vyčůraná jak díra do sněhu. Když jsem se na to ptala manžela, nechtěl se o tom bavit.

Nemám šanci to změnit

„To nezměníš. Tak to u nás bylo vždycky. Daniela měla, na co si ukázala. Já si musel vše odpracovat," hlesl. „A ty to tak necháš? Vždyť je to dospělá ženská? Vysává, koho může, ale nikomu nepomůže," zuřila jsem. Rozhodla jsem se jít přímo ke zdroji problému. Nastoupila jsem na Danielu, která se mnou ale vymetla dveře.

„Vím, co děláš a už toho mám dost," začala jsem. „Není ti blbé, brát si peníze od Magdy? Ona si trhá od pusy a z malého důchodu, abys ty měla? Vždyť vyděláváš," udeřila jsem na ni. „A co s tím jako uděláš? Všichni mě milují. A když dávají, beru," setřela mě. „Nemáš šanci tomu zabránit, jsem miláčkem rodiny," dodala a práskla dveřmi. Zkoušela jsem všem členům rodiny domluvit, ale nikdo mě nepochopil. Dokonce jsem teď za zlou, protože špiním Danielu. Copak to vážně nikdo nevidí?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články