Maruška (24): Přítel nechápe, že muž a žena se mohou kamarádit i bez výhod. Žárlí na mého ex

Maruška (24): Přítel nechápe, že muž a žena se mohou kamarádit i bez výhod. Žárlí na mého ex
Zdroj: Unsplash

Maruška se kamarádí se svým bývalým přítelem i po rozchodu. To velmi těžce nese její současný partner Mirek. Myslí si, že takové přátelství nemůže fungovat bez vedlejších záměrů. A Marušku obviňuje z nevěry.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 04. 2022 07:00

Když jsme se s Vláďou rozcházeli, slíbili jsme si, že zůstaneme přáteli. Oba jsme slib dodrželi. I tři roky po rozchodu se nadále vídáme. Velmi špatně to však snáší můj současný přítel Miroslav (24). Špiní jméno mého expřítele a to mi bytostně vadí. Tvrdí totiž, že přátelství mezi mužem a ženou neexistuje. Vždycky v tom podle něj musí hrát roli vedlejší záměr.

Současný přítel netušil, jaký vztah mám k bývalému

S Vláďou jsme spolu byli magických sedm let. Byly to krásné roky, na které budu s láskou vzpomínat. Rozdělil nás náhled na budoucnost. Zatímco Vláďa už toužil po rodině, já se chtěla ještě chvíli vézt na vlně svobody a nulových závazků. V klidu jsme se dohodli, že je na čase rozdělit naše cesty a žít si podle svého.

Slíbili jsme si, že zůstaneme přáteli. Nemělo jít jen o typickou rozchodovou frázi. My to mysleli vážně. Odstěhovala jsem se od něj, ale už týden po rozchodu jsme spolu šli na drink. Ve Vláďovi jsem vždycky měla oporu. Znal moji rodinu, můj život. Rozuměl mi lépe, než má nejlepší kamarádka. Když jsem se seznámila s Mirkem, jako první to věděl právě Vláďa.

S nadsázkou řečeno mi radil, jak na něj. A přál mi i štěstí. To nakonec klaplo, protože jsme s Mirkem před časem oslavili rok od našeho prvního setkání. Mirek o expříteli dlouho nic netušil. Vždycky, když jsem řekla, že jdu za Vladěnou, žil v domnění, že je to kamarádka. Teprve nedávno vyšlo najevo, kým Vladěna ve skutečnosti je.

Partner nechápe, že se přátelím s bývalým

Mirek nás potkal v jednom baru. Hned dal najevo, že se mu nelíbí, s kým sedím u stolu. „Tak to je ta tvoje Vladěna?" začal dělat scény. „Ticho, sedni si, vysvětlím ti to," usměrňovala jsem ho. „Tohle je Vláďa, můj bývalý přítel," představila jsem je. „Bývalý? Nebo současný?" rýpal do mě Mirek. „Neboj kámo, ta je jen tvoje. Jsme přátelé," řekl Vláďa s úsměvem.

„Doma si promluvíme," řekl Mirek a odešel. „Asi máš malér," utahoval si ze mě Vláďa. „To teda," kopla jsem do sebe panáka. Když jsem přišla domů, Mirek seděl na křesle a začal výslech. „Tak bývalý, jo? Nevypadalo to jen na přátelství... Jak dlouho ze mě děláš vola?" spustil. „Nech toho. Už spolu nejsme přes tři roky. Zůstali z nás přátelé," házela jsem ho do klidu.

„Uznávám, že jsem ti o něm měla říct," sypala si popel na hlavu. „Ale my dva jsme se rozešli, protože jsme měli rozdílné pohledy na život," snažila jsem se přiblížit důvod našeho rozchodu. „A proč se s ním dál vídáš? Vy spolu asi spíte, co?" dusil mě. „Žárlíš na někoho, na koho nemusíš. Známe se dlouhé roky. Rozchod nás jako lidi nerozdělil. Dokážeš to pochopit?" řekla jsem naštvaně.

Buď mi bude přítel věřit, nebo může jít

Ještě pár dni jsem měla co vysvětlovat, ale po týdnu se zdálo, že mi věří a bude klid. Bohužel, sotva vytáhnu paty z domu, už mám v zádech stíhačku. Vím, že mě Mirek šmíruje. Vím i to, že mi leze tajně do telefonu. Už se netajím tím, že se s Vláďou vídám. Nedělám nic špatného, nikoho nepodvádím. I tak si ale Mirek nedá pokoj a pořád se do Vládi naváží.

Zesměšňuje skutečnost, že mezi mužem a ženou může existovat přátelství. „Já tomu prostě nevěřím. Neříkej mi, že spolu nespíte," pronesl nedávno. Dostal na výběr. Buď mi bude věřit, nebo může jít. Zatím zůstává, tak uvidíme, co přinesou další dny.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články