Eva (33): Přítel upřednostňuje syna z předchozího manželství. Naše společné dítě jde stranou

Eva (33): Přítel upřednostňuje syna z předchozího manželství. Naše společné dítě jde stranou
Zdroj: Freepik

Eva vychovává s Hubertem dva syny. Zdeněk pochází z Hubertova předchozího vztahu a on mu dává přednost před jejich společným synem Felixem. Eva se snaží, aby kluky miloval stejně, ale jak se zdá, je to marný boj.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 05. 2022 10:00

V životě by mě nenapadlo, co budu muset řešit. S přítelem Hubertem (40) vychováváme jak našeho syna Felixe (3), tak jeho syna Zdeňka (7) z předchozího vztahu. Hubert celkem jasně upřednostňuje Zdeňka před Felixem. Mockrát jsem se mu snažila říct, aby kluky měřil stejným metrem. Hubert ale celou situaci vnímá jinak.

Přítel má syna z předchozího vztahu

Hubert má za sebou ošklivý rozvod. Jeho bývalá žena Monika prý byla zákeřná mrcha. Jediné, za co je Hubert ze vztahu s ní rád, je to, že zplodili syna. Na Zdeňka nedá dopustit. S Monikou mají domluvenou střídavou péči.

Když byl Zdeněk menší, měla jsem ho ráda. Bylo to malé vystrašené dítě, které rozvod svých rodičů velmi prožívalo. Snažila jsem se mu ve všem pomáhat, aby celou situaci lépe snášel. Když byl u nás, byla jsem vlastně ráda. Mohla jsem si částečně zkusit, co to obnáší mít dítě. Tehdy jsem si neuvědomovala, že ho Hubert velmi rozmazluje. To přišlo až později, když se nám narodil syn.

Když jsem zjistila, že jsem těhotná, byla jsem štěstím bez sebe. Malovala jsem si všechno růžově a pohodově. Představovala jsem si, jak jsou z kluků kamarádi a my pyšní rodiče. To jsem netušila, co budu muset řešit. Když se Felix narodil, Hubert prožíval štěstí jen chviličku. Jakmile se na scéně objevil Zdeněk, Felix jako by neexistoval.

Přítel odstrkuje našeho syna

Nešlo si nevšimnout, že na co si Zdeněk ukázal, to dostal. Hubert mu kupoval všechno možné i nemožné. Když jsem chtěla, aby koupil Felixovi monitor dechu nebo lepší kočár, tvrdil, že na to nejsou peníze. Jenže pak přišel Zděnek s novým kolem. Když měl Hubert hlídat Felixe, byl s tím vždycky veliký problém. Hlavně v čase, kdy byl u nás Zdeněk.

Ten dělal všechno pro to, aby byl tatínek jenom jeho. Mockrát jsem se mu snažila domluvit. „Musíš tatínka taky chvíli nechat, víš? On se musí věnovat i bratříčkovi," zkoušela jsem to po dobrém. To se ale Zdeněk rozplakal a hledal útěchu u otce, který ho vždy přijal s otevřenou náručí.

Velmi rychle jsem pochopila, jak to má Hubert nastavené. Zdeněk je jen jeho syn a Felix patří ke mně. Přesně tak se totiž choval. I když jsme mohli jít někam všichni spolu, Hubert vždycky chtěl, aby šel on sám ze Zdeňkem. Jednou mi to nedalo a na rovinu jsem se ho zeptala, proč mezi kluky dělá rozdíly.

Synovi chybí láska otce

„Zdeněk pořád prožívá náš rozvod. On mě potřebuje mnohem víc než Felix. Ten má tebe," vysvětlil mi. Zásadně jsem s tím nesouhlasila. A Hubert? Ten má jasno. Stará se jen o Zdeňka. Kupuje mu vše, co chce. Šatí ho, platí mu drahou školu.

Co se týče Felixe, tam je veškerá péče na mě. Možná bych to i přežila, kdyby Felixovi nechyběla láska otce. Hubert ho přehlíží a má oči jen pro Zdeňka. A právě kvůli tomu mi ten kluk začíná vadit. Vím, že za nic nemůže, ale už se na to nemůžu dál dívat. Hubert si musí uvědomit, že má syny dva a oba potřebují jeho lásku.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články