Anna (44): Konečně jsem ve vztahu šťastná. Radost mi kazí jen přítelova dcera, vede se mnou válku

Anna (44): Konečně jsem ve vztahu šťastná. Radost mi kazí jen přítelova dcera, vede se mnou válku
Zdroj: Unsplash

Anna vždycky věděla, že děti mít nebude. Nemá v sobě žádné mateřské pudy. I kvůli tomu krachlo její manželství. Když se seznámila s Tomem, zdálo se, že našla toho pravého. Jenže po nějaké době se ukázalo, že on má ve střídavé péči dítě. Mladičká Natálie je pro Annu veliký problém, který možná bude nad její síly.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 04. 2022 13:00

Vážně by mě zajímalo, proč je život někdy tak složitý. Já si například po rozvodu našla naprosto skvělého muže, ale i to má jistý háček. Má dceru z předchozího manželství a ta mi pije krev. Nemohu ji vystát.

Přítel má dceru z předchozího manželství

V krátkosti něco o mém manželství. S Daliborem jsme se rozvedli před pěti lety. Důvodem byl rozdílný pohled na život. On si přál děti, které jsem tolik odmítala. Už v pubertě jsem věděla, že ze mě matka nikdy nebude. Nemám to v sobě. Dalibor roky doufal, že mě zlomí. Když mi bylo třicet devět, došlo mu, že to myslím vážně.

Šli jsme od sebe. On stihl ještě za pět minut dvanáct založit rodinu. Má děti, po kterých tak moc toužil. Já dlouho vedla život bez partnera. Před rokem jsem se seznámila s Tomášem (46). Měla jsem z něj pocit, že to je muž pro mě. V mých očích nemá žádnou zásadní chybu. Vydělává slušné peníze, rád cestuje a má dobře nastavené životní priority.

Bohužel, můj senzor na utajená tajemství selhal. Když mi po půl roce řekl, že má dceru ve střídavé péči, zaváhala jsem. „Já děti zrovna nemusím," přiznala jsem se. „Natálie je skoro dospělá. Myslím, že si budete rozumět," uklidňoval mě. Natálie je třináctiletá puberťačka, která na svém otci hodně visí. Rozvod rodičů nenesla zrovna dobře.

S dětmi neumím jednat, lezou mi na nervy

Tomáš nás chtěl představit, aby prolomil ledy. Šli jsme společně na Matějskou pouť. Když mi podávala ruku copatá a pihatá holka, vycítila jsem, že to nebude dobré. Tátu si hned vzala za ruku a odtáhla někam na kolotoče. Celé odpoledne se od něj neodlepila. Když jsem ho chtěla vzít za ruku já, nebo ho jen políbit, už ho táhla pryč.

Večer jsme měli strávit všichni u Tomáše doma. Natálie si dávala veliký pozor, abychom s Tomem nebyli sami. Pořád mu sedala na klín a opakovala, jak moc ho má ráda. Šla mi z ní hlava kolem. Druhý den ji vezl k její matce. Večer jsme měli konečně klid. „Tak co na ni říkáš?" zeptal se. „Puberťačka, no," odbyla jsem ho.

„Naty je z tebe ale celá nadšená. Prý jsi skvělá," pokračoval. To určitě, proběhlo mi hlavou. Následujících pár měsíců jsme poměrně dost víkendů trávili společně. Nadšená jsem nebyla. Nemám k dětem vztah, proto jsem je nikdy nechtěla. Jsou mi na obtíž, neumím s nimi jednat. Lezou mi na nervy. A teď se po mě chce, abych někomu dělala náhradní mámu.

Bojím se, že vztah s dítětem nezvládnu

Mám podezření, že Natálie hraje hru. Tváří se pořád jako cukrblíček, ale podle mě je vyčůraná jako díra do sněhu. Před otcem se ke mně chová mile, je slušná a leze mi, no víte kam. Sotva ale táta zmizí z dozoru, dělá mi naschvály, které se pak Tomášovi blbě dokazují. Nedávno mi řekla něco, co mi ještě teď zvoní v uších.

„Jestli si myslíš, že jsi tátova jediná žena, tak se krutě pleteš," prohlásila. Tato slova mají zjevně více významů. Nechci se s Tomášem rozejít, ale tu holku nedávám. Za měsíc máme spolu letět do Thajska. Hrát si na rodinku. Bojím se, že to nedám. Už teď mi z ní tečou nervy. Je mi ale jasné, koho si Tomáš vybere, když dojde na lámání chleba. Nechce se mi věřit, že mě dostala malá holka.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články