Pavla (28): Exmanželovi se po rozvodu vede skvěle. Já se stále trápím

Pavla (28): Exmanželovi se po rozvodu vede skvěle. Já se stále trápím
Zdroj: Freepik

Rozvod je velmi náročný na psychiku. Někdo se z něj vzpamatuje rychle, jinému to zase trvá delší dobu. Pavla se rozvedla před třemi lety, přesto se stále trápí.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 19. 04. 2022 07:00

S Martinem (32) jsme se rozváděli před třemi lety. Pro někoho je to dlouhá doba na to, aby se vzpamatoval, začal žít a nezatěžoval se minulostí. Já to tak ale nemám, a to i přesto, že jsem se snažila jít dál.

S manželem jsme se odcizili

Můj rozvod s Martinem probíhal vcelku poklidně, neměli jsme žádné děti a o majetek jsme se taky nehádali. Důvod, proč jsme se rozváděli, byl jednoduchý, přestali jsme se milovat. Už nás k sobě nic nepřitahovalo, po pěti letech manželství jsme si najednou neměli co říct.

Nebyla jsem z našeho rozvodu nijak zvlášť zklamaná. Ze začátku jsem si říkala, že prostě musím jít dál, a to jsem se také snažila dělat. Brzy jsem si našla nového přítele. Dan byl pravým opakem Martina a já jsem se znovu cítila zamilovaná. S Danem spolu žijeme dva roky a jsem s ním šťastná, nebo jsem se tak cítila do minulého měsíce.

Nedaří se mi otěhotnět

S Danem se už rok snažíme o miminko. Je to značně frustrující, stále se nám to nedaří a já jsem z toho už zoufalá. Každý měsíc si přeji, aby to už konečně vyšlo. Dělám pro to vše, snažím se lépe a zdravě stravovat, počítám si své plodné dny, ale nic nepomáhá. Vždy jsem si moc přála mít rodinu. A myslím, že s Danem by to mohlo vyjít.

Právě minulý měsíc se ukázalo, že se nám znovu nezadařilo. Byla jsem nešťastná, a tak jsem porušila svoje předsevzetí zdravého stravování a zamířila do cukrárny. Zrovna jsem přemýšlela, jaký zákusek si dám, když mi někdo poklepal na rameno.

Nečekaně jsem potkala svého ex

K mému překvapení to byl Martin. Od rozvodu jsem ho neviděla. Snažila jsem se být milá a zeptala jsem se ho, jak se mu daří. „Velmi dobře, zrovna před měsícem se mé partnerce narodil syn Šimon," řekl mi. Pogratulovala jsem mu ke šťastné události, ale uvnitř jsem byla zdrcená.

Bylo mi strašně, když jsem zjistila, že se mu narodil syn. Když byl se mnou, jasně mi řekl, že děti nechce. A teď si najednou jedno udělal. Velmi na něj žárlím. Nerozumím tomu, že on dítě má, a nám s Danem se nedaří. Od tohoto setkání nemyslím na nic jiného než na Martina a jeho novou rodinu. Užírá mě vztek a závist. Co já bych za to dala, abych mohla prožívat radost z dítěte.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články