Klára (30): Prožívám rizikové těhotenství, ale otec dítěte se to nesmí dozvědět

Klára (30): Prožívám rizikové těhotenství, ale otec dítěte se to nesmí dozvědět
Zdroj: Unsplash

Každá žena si přeje zažít bezproblémové a krásné těhotenství. Ne každé se ale tento sen vyplní. Těhotenství paní Kláry je považováno za rizikové, a to ještě není její nejhorší problém.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 01. 04. 2022 07:00

Moje situace je dost specifická, myslím si, že nikdo to nemá složitější než já. A všechno jsem si to zavinila sama. Zamilovala jsem se do špatného muže, a navíc s ním teď čekám dítě.

Bláznivě jsem se zamilovala

S Hynkem (29) jsem se seznámila před rokem. Byla jsem do něj blázen hned od začátku, moc se mi líbil. Byl hezký, vtipný a velmi chytrý. Problém byl, že o mě nejevil sebemenší zájem. Byla jsem pro něj jako vzduch, totálně mě ignoroval. Byla jsem z toho tehdy hrozně nešťastná, jednalo se o přesnou ukázku zoufalé zamilovanosti.

Přesto jsem se snažila dostat se k němu jakýmkoliv způsobem. Byla jsem dost neodbytná, a nakonec moje snažení přineslo ovoce. Po měsíci, co jsem ho uháněla, jsme spolu začali chodit. Teda spíše jen spát, nebylo to tak, že by mě Hynek bral na rande nebo mě seznamoval se svými přáteli.

Splnil se mi sen, čekáme dítě

Tak to pokračovalo víc jak deset měsíců, pak se povaha našeho vztahu změnila, a může za to obrovská náhoda. Zjistila jsem, že jsem těhotná. Já se na miminko moc těšila, o Hynkovi se to rozhodně říct nedalo. Přesto mě k potratu nepřemlouval. „Nejsem žádný hajzl, pokud nechceš na potrat, rozumím tomu a postarám se o vás,“ řekl mi tehdy.

Já jsem byla ze své situace nadšená. Čekám dítě s mužem svých snů. Budeme rodina, zdálo se, že se nemůže nic pokazit. Byla jsem bláhová, pokazit se může všechno, a to velmi rychle. Stačila k tomu jedna návštěva u lékaře.

Vše je daleko komplikovanější

Byla jsem na pravidelné těhotenské prohlídce, když mi doktor řekl nepříjemnou zprávu. „Vaše těhotenství je rizikové, je velká šance, že u vás mohou nastat komplikace a ohrozit vaše dítě,“ řekl mi. „Měla byste se hodně šetřit, odpočívejte a zkuste se moc nestresovat, všechno dopadne dobře,“ dodal. Já jsem byla jako omámená a skoro jsem ho neposlouchala, představovala jsem si jen ty nejhorší možné scénáře, které mohou nastat.

Bylo mi jasné, že kdyby došlo k potratu, Hynek o mě okamžitě ztratí zájem. Je se mnou především kvůli dítěti, proto jsem mu ani neřekla, co mi pověděl doktor. Je mi jasné, že by to nepochopil, a snad by se i těšil, že by se tím vyřešil jeho problém. Nedělám si žádné iluze, že mě má rád, proto tedy pevně doufám, že se nic nepokazí a naše miminko bude v pořádku.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články