Marie (30): Babička měla podle lékařů umřít. Místo toho se stalo něco nepochopitelného

Marie (30): Babička měla podle lékařů umřít. Místo toho se stalo něco nepochopitelného
Zdroj: Freepik

Když Maruščina babička onemocněla rakovinou, její kočka z ní nespustila oči. Prognóza nemoci nebyla dobrá. Rodina se musela připravit na nejhorší. Nakonec vše ale dopadlo jinak.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 01. 2022 14:00

Já osobně na zázraky nevěřím, ale po události, která se stala v naší rodině, asi začnu. Babička Bohunka (69) už pomalu ležela na smrtelné posteli, když se stalo něco, z čeho nás mrazí. Zásadní roli v celé záležitosti hrála její kočka Stela.

Kočka cítila, že je babička vážně nemocná

Když babičce před lety zemřel manžel, můj děda, cítila se hodně osamělá. Po nějaké době se k ní zatoulala kočka. Babička neváhala a nechala si ji. Dala jí jméno Stela. Kočka byla černá s flekatou hlavou. Její zelené oči mi hodně připomínaly ty dědovi. A nebyla jsem jediná. Bohunka byla přesvědčená, že se k ní děda vrátil, jen v jiné podobě.

Nikdo to babičce nerozmlouval, protože Stela s ní dělala hotové zázraky. Babi byla najednou o chlup veselejší, začala zase aktivně žít. Ze zapšklé babizny se stalo naše známé sluníčko. Všechno nasvědčovalo tomu, že to má na svědomí její čtyřnohá přítelkyně. Byla radost k babičce jet, byla plná síly a optimismu.

Bohužel jen do chvíle, než se dozvěděla, že je na smrt nemocná. ,,Já prostě nemůžu mít chvíli klid,“ lamentovala nad svojí diagnózou. Jednalo se o rakovinu plic v pokročilém stádiu. Rodinu to semknulo. Snažili jsme se babičce co nejvíce pomáhat. Především jsme doufali, že nemoci nepodlehne, protože její čas ještě nenadešel.

Namísto smrti se stal zázrak

Lékaři dělali, co mohli, ale naději na uzdravení nám nedávali. ,,Je mi to líto, ale připravte se na nejhorší,“ sdělili nám po posledním vyšetření. Babička chtěla jet domů a zemřít tam. Proti tomu nikdo nic nenamítal, a tak se jelo.

Stela byla pořád u babičky. Kamkoliv se hnula, šla s ní. V noci jí dokonce spala na hrudi. Babička podle slov lékařů měla umírat a pomalu se odebírat na druhý břeh. Místo toho ale kvetla! Den ode dne jí bylo lépe. I když jsme z toho měli radost, nedávalo nám to smysl.

Kočka zachránila babičce život

Objednali jsme babičku na další vyšetření, které prokázalo, že nádor je pryč. ,,Prostě tam není,“ žasl lékař. ,,Stal se zázrak,“ radostně zvolal. Vybralo si to ale svoji daň. Babiččina věrná přítelkyně Stela náhle onemocněla. Nejedla, nepila, jen ležela a těžce dýchala. Nejlépe jí bylo, když ji měla babička na klíně a hladila ji.

Jednou ráno ji babička našla mrtvou. Rozhodla se, že ji zaveze k veterináři. Zajímalo ji, co se stalo. ,,Vždyť ta kočka měla rakovinu,“ konstatoval lékař a babička se chytla za hlavu. Došlo jí, co se stalo. Stelu si vzala domů, aby ji pohřbila na zahrádce. Věříme, že Stela zachránila babičce život. Vzala její nemoc na sebe. Ať už to byl nebo nebyl převtělený děda, prokázal naší rodině velkou službu a my jsme za to neskonale vděční.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články