Přemek (34): Kdybych se o intimnosti nesnažil já, tak se ženou už nespím. Jsem z toho nešťastný

muž, žena
Zdroj: Freepik.com

Přemek svoji ženu miluje nade vše. V jejich vztahu nikdy nebyl žádný problém, který by nezvládli. Vychovávají spolu dvě děti. Změna přišla právě po tom, co se narodilo druhé dítě. Přestala jevit jakýkoliv zájem o sex. Přemek je nešťastný, protože když už na to dojde, jeho žena to dělá s odporem a pouze pro klid doma. Nad čím teď Přemek přemýšlí?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 09. 2020 16:30

Se Sandrou známe jedenáct let. Než se z nás stal pár, rok jsme se v práci bavili jen jako kolegové. Jednoho dne se nechala ostříhat, najednou prokoukla. Nikdy před tím jsem si nevšiml, jak je krásná. Pozval jsem ji na pivo, věděl jsem, že ho má ráda. Nebrala to jako rande, takže jsem se držel zpátky. Nakonec jsme se domů vraceli ve tři ráno a já věděl, že jsem v tom až po uši.

Milování každý den

Dnes je to deset let, co spolu žijeme a vychováváme dvě děti. Náš vztah si prošel několika zatěžkávacími zkouškami. Její matka byla vážně nemocná, do toho se rozváděla. U nás doma to taky za moc nestálo. Táta podváděl mámu, až to jednoho dne prasklo. Všechno jsme spolu se Sandrou zvládli. Vzájemně jsme se podporovali. I v takto těžkých chvílích, kdy jsme jezdili sem a tam hlídat své rodiče, jsme se nerozešli. A že to bylo náročné. Když se věci uklidnily a my zase začali žít svoje životy, byl jsem rád.

Znovu jsme se věnovali jeden druhému. Milovali se, kde to jen šlo. Jako kdybychom doháněli to, co jsme za roky péče o jiné ztratili. Sandra je velmi hodný člověk. Naoko velmi rázná, ale je to jen její ochrana před lidmi. Po pěti letech vztahu jsme jeli poprvé na společnou dovolenou, kde jsme počali první dítě. Celý týden jsme se oddávali milování a jeden druhému. Za devět měsíců se nám narodila krásná dcera.

Začala mě odmítat

Na našem vztahu to nic nezměnilo. Zásadní změna přišla o tři roky později, když se narodil syn. Sandra jela na plné obrátky. Starost o dům, o děti. Domácnost, uvařit, uklidit. Já jsem to všechno věděl a děkoval jsem jí, jak to zvládá. Podepsalo se to ale v našem intimním životě. Kdykoliv jsem chtěl, nemohla. Bolela ji hlava nebo byla unavená. Jindy prostě neměla chuť. Držel jsem se dva měsíce, ale pak jsem to nevydržel a zaútočil na ni. Vedlo to k hádce. Zlobila se, že nemám pochopení pro její únavu a vyčerpání.

Další dva měsíce jsme spolu nespali. Když jsem se otrkal, znovu jsem to na ni zkusil a přes veliký odpor jsme se nakonec pomilovali. A tak to funguje dodnes. Myslím, že to budou klidně dva roky, kdy po mě vyjela naposledy ona sama. Jinak jsem to vždycky já. Mockrát jsem to s ní řešil, ale vždy stejná odpověď. Nemá na to myšlenky. Když chci sex já, udělá to jen proto, aby byl klid. Jsem z toho zmatený a nešťastný. Je to žena mého života, ale nedokážu žít s tím, že se se mnou miluje jen z povinnosti. Já sex zkrátka potřebuji a dost silně přemýšlím o tom, že si najdu milenku. Sandra mi to nemůže mít za zlé…

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články