Kateřina (28): Jméno pro kluka vybral přítel. Lituji, že jsem to přistoupila, naše dítě bude trpět

žena
Zdroj: Freepik.com

Kateřina nám zaslala svůj docela úsměvný příběh. Ještě než byla těhotná, nezávazně se bavili s přítelem o tom, jak by se jejich děti mohly jmenovat. Přišel jeden z prvních nesvárů. Každý měl jinou představu o tom, jak by své potomky pojmenovali. Dohodli se, že pokud to bude holka, rozhoduje ona. V opačném případě přítel. Jak to nakonec dopadlo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 09. 2020 07:30

S Lubošem se známe docela dlouho, ale pár se z nás stal teprve před pěti lety. Luboš je veliký pohodář, nic moc neřeší, máloco ho zvedne ze židle. Hádky u nás doma jsou vzácností. To už musí o něco jít. Kamarádky mi takového muže závidí, protože mimo toho, že je kliďas, je i dost zábavný.

Modlím se, aby to byla holka

Žijeme spíš skromnějším způsobem, ale chudí nejsme. Umíme se radovat z maličkostí. Byli jsme vychováni docela podobně. Otevřeně jsme se bavili o tom, kdy založíme rodinu a jak se naše děti budou jmenovat.

Luboš mi řekl, že pokud to bude kluk, bude se jmenovat Kazimír. Vyprskla jsem smíchy se slovy: ,, Tak na to zapomeň.“ Nezvykle zvážněl a odpověděl, že to ale myslí vážně. ,,Počkej, počkej, pokud to bude kluk, tak to bude Jakub," řekla jsem. A začal boj! Měl pro to jasné vysvětlení, proč si přeje zrovna takové jméno.

"Jmenoval se tak můj dědeček. Pokud to bude kluk, bude to podle mě. V případě, že se narodí holčička, budeš mít volnou ruku," řekl.  Jako kdyby se to dalo ovlivnit, brumlala jsem si pro sebe. Nakonec jsme si na to plácli.

Horší jméno vybrat nemohl

Zhruba čtyři měsíce na to jsem byla těhotná. Hned jsem si vzpomněla na naši debatu ohledně výběru jména. Každý den jsem se modlila, aby to byla holčička. Mám podezření, že Luboš dělal to samé, jen si přál kluka. Nemohla jsem se dočkat ultrazvuku, kde se dá pohlaví rozeznat. Ve dvacátém týdnu už by mělo být jasno.

Luboš si vzal volno a šel na vyšetření se mnou. Byli jsme oba napnutí jak struna. Doktorka se zeptala: ,, Chcete znát pohlaví miminka?“ Jak šílení jsme oba vykřikli: "Ano!"

Bude to kluk jako buk! Na monitoru nám ukázala pohlaví, které prokazovalo jasně to mužské. Chytl mě neskutečný vztek. Luboš se chechtal na všechny strany. Vyhrál. Doktorka se zeptala, jaké máme připravené jméno. ,,Kazimír," řekla jsem suše. Bylo vidět, že neví, co má říct. A tak to bude vždycky. Někde se náš syn představí a všichni budou koukat, co je to proboha za jméno.

Snažila jsem se všemi možnými způsoby Luboše přemluvit pro jiné, ale je to marné, nemám šanci. V tuto chvíli mohu čekat už jen na zázrak.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články