Eva (25): Rozhodla jsem se dát přednost penězům a luxusu. Teď mě dostihlo svědomí

žena
Zdroj: Unsplash.com

Paní Eva vždycky toužila po luxusu a bohatství. Věděla, že si musí najít movitého muže, aby se jí sen splnil. On si našel ji a pohádka mohla začít. Jenže po čase si uvědomila, že její bohatý přítel je skutečně hodný a poctivý člověk, takže jí příchuť té spousty peněz poněkud zhořkla. Vydrží dál předstírat lásku, nebo půjde s pravdou ven?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 08. 2020 13:00

Musím se hned na začátku svého vyprávění přiznat k tomu, že jsem si vždy přála žít v bohatství a luxusu a tvrdila jsem, že lásku druhého člověka k životu nepotřebuji.

Našla jsem si oběť pro moji touhu po penězích

Vyloženě mě vnitřně ubíjelo, že si nemůžu koupit vše, co bych chtěla. Na každou věc jsem musela vždy dlouho šetřit, a pak už jsem ji kolikrát ani nechtěla. Nepřála jsem si nic jiného, než potkat velmi bohatého muže a doufat, že mi vše, co si budu přát, koupí. Světe div se! Stalo se. Měla jsem jednou vyzvednout svého otce v práci, protože jsme si domluvili oběd. Tam jsem potkala Richarda (53). Nebyl to přímý kolega mého táty, ale trochu se znali. Věděl, jak se ženě dvořit, a tak netrvalo dlouho a seděli jsme v luxusní restauraci a pili drahé šampaňské. Stále jsem si opakovala, že nesmím nic pokazit, abych nepřišla o tuhle možnost. Vše se vyvíjelo správným směrem. Je pravdou, že jsme se sblížili velmi rychle, ale nebylo to ono. V posteli jsem si to moc neužívala, ale byla jsem rozhodnutá pro peníze a luxus vydržet cokoliv.

Peníze nemají hodnotu lásky a já to pocítila

Vlastně jsem už po půl roce věděla, že Richarda nemiluji a jsem s ním jenom kvůli jeho bohatství. Táta po čase zjistil, kdo je ta tajemná přítelkyně jeho kolegy, a vlastně mi držel palce, abych s Richardem zůstala, protože i když je starší, je velmi bohatý i velmi hodný a poctivý člověk. To jsem vědět nechtěla, protože jsem najednou měla hrozné výčitky svědomí, že ho klamu a nic k němu necítím, přestože mu říkám to známé ,,miluji tě“.

Hrála jsem si s myšlenkou, že to ukončím a vrátím se zpět do reality, ale představa, že zase bydlím ve svém dva plus jedna, kde nemám ani televizi, tenhle nápad zatlačila hodně hluboko.

Richard mě požádal o ruku a já řekla ano. Snažím se v sobě potlačit svědomí, které mi našeptává, abych toho nechala, že s ním stejně nebudu. Jsem s Richardem skoro dva roky a musím říct, že se přemáhám k jakýmkoliv intimnostem a něžnostem. Jestli Richard něco tuší, nebo ne, neumím vyhodnotit, protože i na něm je vidět, že je jak páv, když si mě někam přivede, každý kouká, že má mladou holku.

Bojím se, jak to budu zvládat, až bude Richardovi třeba šedesát let. Mám teď všechno, dává mi platební kartu, na které je mraky peněz, ale já cítím, že už to moc dlouho nevydržím a budu muset s pravdou ven, čímž se o svůj vysněný luxus připravím.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články