Vanda (27): Nevěřila jsem matce, když mi říkala, že každý z nás má svého anděla strážného. Ten můj mi zachránil život

Vanda (27): Nevěřila jsem matce, když mi říkala, že každý z nás má svého anděla strážného. Ten můj mi zachránil život
Zdroj: Unsplash.com

Vanda měla na ženu velmi netradiční zaměstnání, živila se jako tandemový instruktor. Za dobu, co se této vášni věnovala se nikdy nestalo žádné neštěstí. Jednoho dne se ale ocitla v situaci, kterou nechce nikdo zažít. Při seskoku se jí neotevřel padák a nevypadalo to dobře. Zasáhla snad vyšší moc a pomohla jí na zem, nebo je v tom ještě víc?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 08. 2020 15:00

Moje matka mi vždy s láskou vysvětlovala, že každý z nás má svého anděla strážného, který je neustále s námi. Věci nebo bytosti, které nevidím, tak na ně nevěřím. Až jednoho dne mi došlo, že měla matka pravdu.

Neobyčejné povolání

Měla jsem slabost pro skákání padákem, takže jsem se rozhodla stát se tandemovým instruktorem. To vyžadovalo speciální školení a důkladnou přípravu pro takovou práci. Po dvou letech už jsem byla hotový specialista a každý takový seskok jsem si užívala, jako kdyby to bylo poprvé. Nejkrásnější je vždy ta vteřina, kdy vykročíte nohou z letadla a vidíte pod sebou zemi z takové výšky. Mohla bych pro ten zážitek skákat od rána do večera. Za celou dobu, co jsem tuto práci vykonávala, se mi nestalo, že by se mi neotevřel padák, až jednoho dne.

Povolání, kde jsem málem zemřela

Den probíhal klasicky, i když jsem měla jenom tři klienty. Poslední byl mladý kluk, na němž bylo už od pohledu vidět, že se velmi bojí. Dostal to jako dárek, o který ale bohužel nestál, nicméně rodina ho donutila, aby to zkusil. Měl v očích takový strach, že jsem z toho také neměla dobrý pocit. Už v letadle byl velmi netrpělivý.

Klient je vždy pevně spojen tandemovým postrojem k instruktorovi, který má na sobě dva padáky, kdy jeden je záložní v případě nouze. Domluvili jsme si znamení, na které skočíme z letadla a šlo se na věc. Když se tak stalo, cítila jsem, že je něco jinak. Zmocnil se mě velmi divný pocit. Padák se spouští přibližně kilometr a půl před dopadem na zem. Navíc je vybavený speciálním záchranným zařízením, které dovede samo vyhodnotit ideální situaci pro otevření.

Chvíle pro otevření padáku právě nastala, ale nic se nedělo, prostě se nechtěl otevřít. Začala jsem panikařit a můj klient? Ten už se loučil s rodinou.

V tu chvíli se vedle mě objevil anděl strážný, který nám pomohl se dostat v bezpečí na zem. Klient byl situací paralyzován, takže když jsme dopadli na zem, musela jsem ho profackovat, aby se probral. Ptal se mě, co se stalo. Zmohla jsem se jen na: ,,Můj anděl strážný nás zachránil."

Přijetí

Můj anděl strážný mi zachránil život i přesto všechno, že jsem si jeho přítomnost nikdy nechtěla připustit. Když jsem se vzpamatovala, volala jsem to matce, která nezněla moc překvapeně. Jen mi řekla, že je ráda, že jsem v pořádku a poradila, abych se svým andělem konečně začala mluvit.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články