Bohdana (65): Když mi můj vnuk daroval kočku, nadšená jsem nebyla. Nakonec mi zachránila život

žena, kočka
Zdroj: Freepik.com

Paní Bohdana před rokem přišla o manžela. Její malý vnuk ji chtěl potěšit a k narozeninám jí daroval kotě. Ona kočky ráda neměla, ale kvůli vnukovi dar přijala. Nakonec se z těch dvou stali parťáci. Dalo by se říct, že na život a na smrt. Kočka totiž zachránila Bohdanu před smrtí. Co se v příběhu odehrálo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 09. 2020 15:00

S manželem jsme vychovali dceru Silvii, která nám dala tu největší radost, vnouče. Eliáš je mým světlem. Miluji ho celým svým srdcem. Byl vždy trochu jiný než ostatní děti v jeho věku. Chce znát odpověď na otázky, které mně samotné dělají problém. Je nebývale zvědavý a chytrý. Takový náš malý vědecký pozorovatel.

Nevhodný dárek

Můj manžel dlouhé roky bojoval se zákeřnou nemocí a před rokem svůj boj prohrál. Eliáš mě nenechal truchlit, snažil se místo v mém srdci po manželovi naplnit. Kdykoliv dcera potřebovala pohlídat, byla jsem po ruce. Blížily se moje narozeniny, první bez manžela. Neměla jsem v plánu žádné oslavy a rodina to respektovala. To odpoledne na mě zaťukal Eliáš, že mi nese dárek. V krabici měl malé flekaté koťátko, dával mi ho se slovy: ,, Babičko, to je pro tebe, dal jsem mu jméno Ťulda, starej se o něj dobře, budeš ho ještě potřebovat.

Já jsem kočky nesnášela, přišly mi velmi povrchní a vypočítavé. Nemohla jsem ale vnukovi říct, že ho nechci. Koťátko bylo kupodivu velmi mazlivé a neustále se mi motalo u nohou. Když jsem spala, leželo u mě, a přes den, jakmile mně třeba zazvonil telefon, kotě už u něj sedělo. Když jela nečekaná návštěva, kotě už bylo u dveří. Nevěřila jsem tomu, ale kočka se stala mým parťákem.

Zachránila mi život

Po pravidelné prohlídce u lékaře jsem se dozvěděla nepříjemnou zprávu. Že mám v těle nebezpečný útvar a musím na operaci. Po tom, co mi zemřel manžel na něco podobného, jsem se začala bát.

Ťulda se od té doby choval velmi zvláštně. Často mi olizoval místo na těle, kde měl útvar být, sedal si na břicho a vydržel tam celou dobu mého odpočinku. Čekalo mě předoperační vyšetření a doktor tomu sám nevěřil. ,,Neumím si to vysvětlit, ale útvar zmizel,“ řekl mi.

Musela jsem za pár dní na vyšetření znovu, aby to bylo potvrzené. Skutečně, malý nádor, který v těle byl, zmizel. Já se cítila skvěle, což se nedalo říct o kočce. Přestala mít zájem o jídlo, nechtěla ani sedět na okně, což bylo její oblíbené místo. Nezdálo se mi to, tak jsem ji vzala k veterináři.

Ukázalo se, že divný útvar v těle má nyní ona. Nevěřila jsem tomu, že by dokázala svojí energii vzít moji nemoc a přenést na sebe. Ale jiné vysvětlení zde nebylo. Zaplatila jsem jí náročnou operaci, protože mi zachránila život. Teď byla řada na mě. Bála jsem se, jak to celé dopadne. Zdali se vůbec probere a druhá věc, zdali se povedlo útvar odstranit celý.

Nějaká vyšší moc nám pomohla, podařilo se. Musela chodit na pravidelné kontroly a bohužel se jí musela odstranit děloha. Je to skutečně neuvěřitelné, protože to, že mi život zachrání kočka, jsem opravdu nečekala.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články