Eva (42): Manžel přišel s tím, že má dobrou a špatnou zprávu. Obě byly špatné

Eva (42): Manžel přišel s tím, že má dobrou a špatnou zprávu. Obě byly špatné

Eva spokojeně odpočívala na zahrádce, když za ní přišel její manžel Vašek, aby jí sdělil, že má pro ni dvě zprávy. Jednu dobrou a jednu špatnou. K jejímu překvapení byly ale obě špatné a Eva se teď velice trápí. Přečtěte si její příběh.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 17. 08. 2020 13:00

S Vaškem jsme nikdy neměli manželskou krizi, a to jsme spolu od mých pětadvaceti let. Když jsem ho potkala, moje máma mi říkala, že bych si měla najít někoho jiného, protože Vašek už byl rozvedený. Navíc je o šest let starší. Neposlouchala jsem ji, milovala jsem ho a když jsme se o rok později vzali, věděla jsem, že jsem udělala dobře, když jsem nám dala šanci.

Naše manželství bylo bez problémů, nehádali jsme se, na všem jsme se dohodli. Máme spolu syna Péťu (14), druhé dítě jsem chtěla, ale bohužel se nám nedařilo a jak šel čas, přišlo mi, že už jsem stará.

Dobrá a špatná zpráva

Všechno bylo v pořádku až donedávna. Odpočívala jsem zrovna na zahradě, když v tom přišel Vašek a byl úplně jiný. Poprosil mě, abych si sedla ke stolu, že se mnou musí mluvit. Žádná dlouhá předmluva, šel rovnou k věci. „Mám dobrou a špatnou zprávu“ a já se nadechla, co z něj vypadne. Špatná zpráva byla, že dostal v práci výpověď.

V tu chvíli jsem šla do mdlob, já samozřejmě také vydělávám, ale máme hypotéku, splácíme dvě auta, máme dvě půjčky. Nahlas jsem začala vyšilovat, že přijdeme o dům, načež Vašek můj tok myšlenek zastavil. „Ale mám dobrou zprávu. Mám práci novou.“ Koukl na mě s nadšením a já nevěděla, co říct, ještě jsem v sobě zpracovávala počáteční šok. Nakonec jsem se ale začala radovat a ptala se, co to je za práci a jak k ní přišel. A šla jsem do mdlob podruhé.

Měla bych mít radost, ale nemám

Vašek v den, kdy dostal výpověď, potkal svou bývalou ženu Alenu a seděli spolu v kavárně, kde se jí se vším svěřil a ona, jakožto úspěšná podnikatelka, mu nabídla práci. Nelíbí se mi to ani trochu. Vašek si mého výrazu ve tváři všiml a ubezpečil mě, že bude všechno dobré. Jenže já si pamatuji, když mi vyprávěl, že to byla ona, kdo podal žádost o rozvod, a teď ho vzala pod svá křídla a já se nemám bát?

Alena mu často volá, kolikrát i v devět, v deset večer. Vašek bývá v práci dlouho, protože se snaží vše naučit a ona mu ochotně pomáhá. Když jsem mu volala, jestli si spolu zajdeme na oběd, odbyl mě s tím, že si zajdou s Alenou, aby probrali práci. Zanedlouho má jet na školení až na Slovensko a pojedou prý spolu. Mám z toho hrůzu. Nechci mu přidělávat starosti, vím, že se snaží, ale poprvé v našem vztahu se bojím, že ho ztratím. Já nejsem úspěšná jako jeho bývalá, nevypadám ani tak dobře, a hlavně mě děsí, že se v nich probudí jejich stará láska. Bojím se, jak toto celé dopadne.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články