Leona (22): Svatba s mužem mých snů nebyla dobrý nápad. Nemine dne, kdy bych jí nelitovala

Leona (22): Svatba s mužem mých snů nebyla dobrý nápad. Nemine dne, kdy bych jí nelitovala
Zdroj: Freepik

Pro většinu párů představuje svatba novou etapu života. Leona se vdávala bez rozmyslu a teď svého rozhodnutí lituje. Manželství není takové, jaké si ho představovala.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 27. 02. 2022 07:00

S Oliverem (22) jsme se poznali před pěti lety. Bylo to na střední škole, přešel do naší třídy z jiného gymnázia a mně se hned na první pohled zalíbil. Byl vysoký a hnědooký, prostě přesně můj typ.

Oliver je moje středoškolská láska

Ani já mu nebyla lhostejná, a tak jsme spolu velmi brzy začali chodit. Byla to moje první láska, a proto jsem si ji spojovala s mnoha ideály. Například, že spolu zůstaneme až do smrti. A velmi dlouhou dobu to tak vypadalo.

Navzdory řečem, že naše láska je jen středoškolská a brzy skončí, jsme spolu vydrželi. A když mě Oliver před rokem a půl požádal o ruku, všichni byli překvapení. „Berete se moc mladí, měli byste ještě chvíli počkat,“ slyšeli jsme ze všech stran.

Brali jsme se před necelým rokem

Nedbali jsme na rady okolí a svatba proběhla minulý rok v létě. Byla to komorní veselka, pozvali jsme jen pár lidí a ještě teď na ten den vzpomínám jako na nejšťastnější v mém životě. Všechno proběhlo, jak mělo, a já jsem si naplno užívala, že si beru muže svých snů.

První zádrhel v našem manželství přišel na podzim. Oliver se najednou začal chovat velmi divně. Málo mluvil, byl neustále naštvaný. Tak jsem se ho zeptala, co se s ním děje. „Škola už mě nebaví, chci s ní seknout, nejsem tam spokojený,“ řekl mi. Chápala jsem ho, vybral si náročný obor a měl velmi málo volného času. Upřímně jsem si myslela, že jeho nelibost je jen přechodná. Nebyla.

Chová se sobecky

„Už jsem se rozhodl, kamarád mi nabídl úžasnou pracovní příležitost ve Francii. Na začátku listopadu tam odjedu,“ řekl mi. „A na jak dlouhou?“ následovala moje otázka. „Nevím, myslím, že nejméně na rok,“ odpověděl. Byla jsem z toho zdrcená. To mě jako vážně chce opustit na tak dlouho, aby pracoval se svým kamarádem?

Já si naivně myslela, že když jsme v létě složili manželský slib, měl by Oliver na mě a moje pocity brát ohledy. To, že na tak dlouho odjíždí a ani se mě nezeptá na můj názor, mi přijde dost sobecké. Ani ne rok po svatbě začínám našeho rozhodnutí litovat. Myslím, že všichni měli pravdu a měli jsme se vstupem do manželství ještě počkat.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články