Kamil (28): Nejlepšímu kamarádovi jsem syna přál, teď mi to trochu vadí

Kamil (28): Nejlepšímu kamarádovi jsem syna přál, teď mi to trochu vadí
Zdroj: Unsplash

Kamarádství je velmi silné pouto, které bychom si chtěli udržet navždy. Každý má spřízněnou duši, se kterou může trávit čas. Kamil potkal svého nejlepšího kamaráda na univerzitě, nedávno se ale v jejich vztahu objevily problémy.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 14. 03. 2022 13:00

S Tomášem (29) jsme se seznámili na vysoké škole. Chodili jsme na stejný obor a na jedné z přednášek jsme se dali do řeči. Bylo fajn tam mít někoho, s kým můžu probírat předměty, zkoušky a zápočty. Naše přátelství postupně začalo nabírat i jiných rysů.

Máme dobrý vztah

Když jsme byli na pivu, neřešili jsme jen školu, stále častěji jsme rozebírali holky, počítačové hry nebo prostě to, co nás zrovna zajímalo. Na školu jsme společně chodili pět let a naše přátelství pokračovalo i po ní, když jsme si našli práci. Aspoň jednou týdně jsme spolu chodili plavat a o víkendu někdy na pivo.

Nic se na tom nezměnilo, ani když si Tomáš našel přítelkyni. Lenka byla super holka a já si hned od začátku myslel, že se k sobě velmi hodí. Častokrát jsme spolu vyráželi na různé akce, oni dva a já s nějakým doprovodem.

Narodil se mu syn

První velkou změnu jsem zaznamenal před rokem. Tomáš mi oznámil, že s Lenkou čekají dítě. Byl jsem za ně opravdu rád. Potomka jsem jim oběma moc přál. Bylo fajn vidět, jak se Tomáš těší na svou novou roli. Ale já moc nevěděl, co od toho čekat. Byl v mém okolí první, kdo bude rodičem, a vstupuje do úplně jiné fáze života.

Když se jim před třemi měsíci narodil Petr, byli jsme ho samozřejmě zapít. Byla to suprová akce, ale bohužel snad poslední, na kterou jsme s Tomášem vyrazili. Bylo mi jasné, že jeho život nebude takový jako dřív, teď měl jiné priority, a proto jsem se to snažil respektovat.

Nejlepší kamarád mě úplně zazdil

Přesto mi bylo líto, když jsme se místo jednou týdně viděli jednou za měsíc. Přišlo mi, že postupně ztrácíme kontakt, proto jsem ho před pár týdny pozval na pivo. „Rád bych šel, ale je toho teď nějak moc. Nechceš spíš zajít na pivo k nám domů? Lenka se o Péťu postará a my budeme mít klid,“ odpověděl mi. S jeho nápadem jsem souhlasil, a tak jsme se po práci sešli a jeli k němu domů.

Nakonec to dopadlo jinak, než jsem předpokládal. Tomáš mě doma posadil do obýváku na gauč, dal mi pivo a já si naivně myslel, že se ke mně přidá. Jeho ale zajímal jen Péťa. Hrál si s ním a staral se o něj v jiném pokoji, na mě úplně zapomněl. Když jsem tam seděl už hodinu a půl, přestalo mě to bavit a šel jsem se s nimi rozloučit. Tomáš se mi samozřejmě za zkažený večer omlouval a řekl, že to vynahradí. Jsem na to zvědavý. Snad si ještě někdy najde čas na staré kamarády.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články